Elutasította a BKK Vitézy elleni feljelentését az ügyészség

2015. február 21. 11:22

A Magyar Nemzet információi szerint bűncselekmény hiányában elutasította a VI. és VII. kerületi ügyészség a BKK Vitézy Dávid elleni feljelentését – írja az Index. Üzleti titok megsértésével vádolta Vitézyt utódja, Dabóczi Kálmán. Az ügyészség szerint amíg nem él vissza vele, bármilyen üzleti titkot birtokolhat Vitézy.

2015. február 21. 11:22

Elutasította a BKK Vitézy Dávid elleni feljelentését az ügyészség – írja a Magyar Nemzetre hivatkozva az Index. Az ügyészség szerint az üzleti titok birtoklása nem bűncselekmény, csak ha visszaélnek vele. Vitézy 2010-tól 2014 decemberéig volt a BKK vezetője. Utódja, Dabóczi Kálmán február 6-án jelentette fel üzleti titok megsértésének gyanúja miatt.

Nem tiszta, hogy mi volt a feljelentés alapja: az index szerint Vitézynél maradt a több ezer oldalas átadás-átvételi dokumentáció egy példánya, de később a BKK tagadta, hogy erről lenne szó. Szerintük az volt problémás, hogy Vitézy menesztése után még hetekig hozzáfért a BKK belső rendszereihez, az új vezérigazgató, Dabóczi Kálmán viszont nem kapta meg ezeket a kódokat. Az Index szerint a vita lényege az volt, hogy az új vezetés bele akart olvasni Vitzéy levelezésébe.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2015. február 27. 23:42
Megint egy felesleges szívóskodás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!