Vona: Szakmai alapon kell kezelni a hajléktalankérdést

2015. január 22. 19:22

Vona Gábor szerint a politikának nagyon sok hamis sztereotípiája van a hajléktalan-ellátásról, és a kérdést szakmai alapon kellene kezelni, az államnak csak anyagi és infrastrukturális lehetőséget kellene biztosítania.

2015. január 22. 19:22

A Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, Vona Gábor Miskolcson járt január 21-én, szerdán álruhás országjáráson, ahol a Vöröskereszt szociális munkásaival látott el hajléktalanokat. Vona a délutáni műszak után elmondta: „A politikának és a közéletnek nagyon sok hamis sztereotípiája van a hajléktalan-ellátásról, és ma megerősödtem abban a véleményemben, hogy ezt a kérdést nem politikai, hanem szakmai alapokon kell kezelni.” A képviselő szerint a politika belezavar ennek a szektornak a működésébe, és az lenne célszerű, ha kikérnék a szakma véleményét a hajléktalankérdés kezelésére. A Jobbik elnöke hozzátette: az államnak az a dolga, hogy ehhez a munkavégzéshez a megfelelő anyagi és infrastrukturális lehetőséget biztosítsa.

Vona szerint azért is szükséges a szektort valódi szakértőkre bízni, mert mindenkinek megvan a saját története, amit ismerni kell ahhoz, hogy segíteni tudjanak neki talpra állni. A Jobbik vezetője azt is elmondta, hogy azt tapasztalta: nagyon nehéz, szinte lehetetlen a jelenlegi körülmények közt visszavezetni a hajléktalanokat a normális életbe.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2015. január 23. 11:55
Politika következtében alakultak ki a hajléktalanok tömegei: 89 után komcsik és libsik elraboltak mindent, most meg ordítoznak a hajléktalanokért - a jogtalanul elvett javakat vissza kell venni, a hajléktalanokat abból kell kisegíteni.
korona
2015. január 23. 07:44
A JOBBIK nem szerzetesszerű társadalmat akar bevezetni, hanem MAGYAR társadalmat. Nem bőjtöt, hanem jólakottságot akar.
korona
2015. január 23. 07:41
Eggyel legyetek tisztában: a következő választások valószínűsíthető nyertese a JOBBIK és Vona Gábor. Az úgynevezett baloldal 1917-től ezidáig MINDENBEN kudarcot vallott. Végül is rá kell jönnünk, hogy értelme csak a NEMZETNEK van. A pártrendszer KÁOSZ. A (modern) rendi társadalom a REND és a FEJLŐDÉS.
heep
2015. január 23. 06:51
Mostanában "sláger" téma a menekültek elhelyezési színvonala a táborokban Magyarországon. A menekültek elhelyezési körülménye, ellátása fényévekkel jobb mint a hajléktalanoké. Nem a menekültektől irigylem (az amúgy nem túl fényes körülményeket) de az azért elég furcsa, hogy nekik tízszer jobb elhelyezést (viszonylag kis létszámú szobák, családok saját szobával, TV szoba, megfelelő számú konyhát, fürdőt, stb, napi többszöri ingyenes étkezést, néha még munkalehetőséget is biztosítunk. Míg a saját állampolgárainknak ennek tizedét/huszadát csak. A "családtagok" (magyar állampolgárok akiknek nincs hova továbbmenni innen) miért érdemelnek kevesebbet mint az "idegenek"?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!