Polt Pétert kritizálja az Együtt

2015. január 08. 12:41

Szigetvári Viktor szerint miközben Orbán Viktor füttyszavára azonnal ugrik a legfőbb ügyész, az V. kerületi ingatlanügyben nem történik semmi.

2015. január 08. 12:41

Az Együtt szerint Polt Péter legfőbb ügyész „bűnsegédként asszisztál a Rogán-Portik ingatlanmaffia ügyeihez”. Erről Szigetvári Viktor, az ellenzéki párt ügyvezető társelnöke beszélt csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján. Azt mondta, az Egyesült Államokból kitiltott Vida Ildikó NAV-elnök ügyében „Orbán Viktor füttyszavára” Polt Péter ugrott, és néhány napon belül elrendelték a nyomozást, a „Rogán-Portik ingatlanmaffia ügyében”, amit az Együtt V. kerületi önkormányzati képviselője, Juhász Péter tárt fel, ezzel szemben nem történik semmi azon túl, hogy a Budapesti Főügyészségnek adták át az esetet.

Az Együtt szerint Polt Péter az ellenzék által kezdeményezett vagy az ellenzéket érintő ügyekben másként jár el, mint a Fidesz által kezdeményezett vagy a Fideszt érintő esetekben.

Szigetvári Viktor felszólította a legfőbb ügyészt, hogy ne a Budapesti Főügyészség, hanem a Központi Nyomozó Főügyészség folytassa le az eljárást, és hogy a párt múlt héten – Belváros-Lipótváros önkormányzatának ingatlaneladási gyakorlata miatt – beadott feljelentésének ügyében a lehető leghamarabb rendeljenek el nyomozást. Ha nem állítják bíróság elé az érintetteket, akkor az Együtt – ha kormányra kerül – eltávolítja hivatalából Polt Pétert – tette hozzá Szigetvári Viktor.

Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető korábban közölte: az általa korábban vezetett önkormányzat mindenben a jogszabályoknak és a hatályos önkormányzati rendeleteknek  megfelelően járt el, és soha nem ápolt kapcsolatot Portik Tamással vagy rokonaival.

A szerdai párizsi merényletről megemlékezve az Együtt társelnöke közölte: pártja részvétét nyilvánította a francia államnak, ifjúsági szervezetük pedig csütörtök este gyertyagyújtással emlékezik meg a francia nagykövetségnél.

Szigetvári Viktor részvétét nyilvánította a Fidesznek és a párt országgyűlési képviselőcsoportjának a csütörtökön elhunyt Lasztovicza Jenő halála miatt. A politikus kérte, hogy részvétnyilvánításukat a képviselő családjának is tolmácsolják.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2015. január 08. 14:51
Őszintén: nem mindegy, hogy egy nem létező párt kit kritizál?
Morgen
2015. január 08. 14:28
Az együtt azt kritizálja, amit Rikardo Feri mond neki.
Wendriner
2015. január 08. 13:34
" az Együtt – ha kormányra kerül – " Addig álljatok féllábon!
alex.leopardi
2015. január 08. 13:16
ezek már az Anyámat is kritizálják pedig közel van a nyolcvanhoz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!