Nyolcszázmilliós kormányzati támogatást kapott Veszprém

2015. január 02. 12:13

Nyolcszázmillió forintos kormányzati támogatást kap Veszprém városa, amit fejlesztésekre kívánnak fordítani – jelentette be a város fideszes polgármestere. Veszprémben egyébként februárban időközi választást tartanak, a mandátumon múlik a Fidesz parlamenti kétharmada.

2015. január 02. 12:13

 

Veszprém nyolcszázmillió forint támogatást kap a kormánytól, amit fejlesztésekre kívánnak fordítani – mondta Porga Gyula Veszprém fideszes polgármestere pénteken sajtótájékoztatón. Porga közölte: a támogatásról a decemberi utolsó kormányülésen született határozat. Úgy fogalmazott, ez a segítség növeli „az önkormányzat döntési szabadságát”.

Emlékeztetett az adósságkonszolidációra, melynek első ütemében ötmilliárd, majd a másodikban kétmilliárd forintos terhet vállalt át az állam a várostól, valamint a hitelből épült Veszprém Aréna évi 600 millió forintos törlesztőrészletét sem az önkormányzatnak kell fizetnie.

Némedi Lajos városüzemeltetésért felelős alpolgármester elmondta, a nyári utcafórumokon jelzett lakossági igények alapján szeretnék felhasználni a támogatást, egyeztetve az érintettekkel. Hozzátette, az összeg nagy részét utcák, közterületek felújítására fordítják majd, vannak olyan útszakaszok, melyek esetében már kész tervekkel rendelkeznek.

Egyébként februárban időközi választások lesznek Veszprémben: ha nem nyer a fideszes jelölt, akkor a kormánypártnak nem lesz meg a parlamentben a kétharmados többsége.

 

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. január 04. 00:38
Csak próbáljanak meg a veszprémiek nem fideszes jelöltet választani! Akkor 800 milliárdos adósságot ver az állam a nyakukba. Ez a 800 millió szerény célzás arra, hogy kire kell szavazniuk.
qccqccqcc
2015. január 02. 22:39
És? Bunkó Ferkó mennyit adott?????
írmag
2015. január 02. 20:25
@Dr. Spielmann _szarkupacok_kiikszelve_ = Dr. Matatakakiban. Attól indulsz be? Előtte, vagy utána mosod a kezed? (Anya nem szólt, hogy helyette kellene?) Olyan jó nagy játékos lehetsz!
Tintamin
2015. január 02. 20:19
Most kell okádnom. 800milliót a kampányra kapták konkrétan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!