Gertsmár Ferenc lesz az LMP veszprémi jelöltje

2015. január 02. 14:12

Gerstmár Ferenc jelenlegi önkormányzati képviselőt indítja az LMP a veszprémi időközi parlamenti választáson februárban.

2015. január 02. 14:12

Gerstmár Ferenc, az LMP helyi önkormányzati képviselője a párt jelöltje a február 22-i veszprémi időközi országgyűlési választáson – jelentette be Schiffer András, az LMP társelnöke pénteken a városban. Schiffer közölte: Gerstmár Ferenc személyében az LMP helyi civilt indít, aki pontosan ismeri a helyi közösségek problémáit. 

Gerstmár Ferenc második ciklusát kezdte meg a veszprémi városi képviselő-testületben, országosan pedig az LMP önkormányzati és rendészeti szakszóvivőjeként tevékenykedik – mondta a jelöltet bemutatva a párt társelnöke.

Korábban a baloldali ellenzéki pártok azt sürgették, hogy az LMP is álljon be Kész Zoltán civil jelölt mögé, de a párt ezt elutasította. Schiffer András emlékeztetett: novemberben – az LMP történetében először – jelezték a többi ellenzéki pártnak, hogy ha van egy valamennyi veszprémi ellenzéki párt szavazói számára elfogadható független jelölt, hajlandóak támogatni.    

Kiemelte, Török Gábor politológus, ha elindul, ilyen jelölt lehetett volna, de csodálkoztak azon, hogy a „kormányt nem váltó összefogás pártjai Gyurcsány Ferenc füttyszavára felsorakoztak egy szabadpiaci fundamentalista jelölt mögé”. Miután közölték, hogy Kész Zoltán számukra nem elfogadható, megkeresték Józsa László helyi kötődésű közgazdászt, de egyetlen ellenzéki párt sem jelezte, hogy őt közös jelöltként elfogadná – tette hozzá.

Az LMP társelnöke szerint „nem az a kérdés valójában a kormányt nem váltó összefogás pártjai számára, hogy megtörik-e a kétharmadot. Valójában a történet arról szól, hogy a kormánynemváltó összefogáson belül kié lesz a dominancia a következő években”.  

Céljairól szólva Gerstmár Ferenc kiemelte: meg kell állítani a tömeges elszegényedést, az elvándorlást. Hangsúlyozta: a válságból az oktatás fejlesztése, a kisvállalkozások támogatása vezetne ki, nem pedig a megszorítások. A jelölt szerint felelős politikára van szükség, mely hosszú távon nyújt alternatívát a kétharmaddal szemben.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. január 02. 14:22
gertsmár készült s már nyerni fog a lump?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!