Félti a hulladékgazdálkodást az LMP

2015. január 18. 16:39

A párt szerint szétesik a magyarországi hulladékgazdálkodás a rezsicsökkentés, illetve a költségek emelkedése miatt.

2015. január 18. 16:39

Az LMP szerint a rezsicsökkentés és a költségek emelkedése miatt szétesik a hulladékgazdálkodás, önkormányzatok, többségi köztulajdonban lévő vállalatok kerülnek egyre közelebb a csődhöz. Gerstmár Ferenc, az ellenzéki párt önkormányzati szakszóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, folyamatosan romlik a szolgáltatás minősége, mivel a rezsicsökkentés mellett a kormányzat a szabályokat megváltoztatva 25-30 százalékkal emelte a tevékenység költségeit. Emiatt mintegy 30 milliárd forint veszteség halmozódott fel, amely az államot, illetve az embereket érinti, mivel hullladékgazdálkodással csak azok a cégek foglalkozhatnak, amelyeknek legalább 50 százaléka köztulajdonban van – mutatott rá az LMP-s politikus.

Az ellenzéki párt álláspontja szerint a kormánynak ki kell segítenie az önhibájukon kívül bajba jutott önkormányzatokat, cégeket. A szakszóvivő hangsúlyozta: két uniós kötelezettségszegési eljárás is folyamatban van az országgal szemben a nem megfelelő hulladékkezelés miatt, eközben statisztikai adatok szerint az elmúlt két évben csökkent a szelektíven gyűjtött és feldolgozott szemét mennyisége. Hozzátette: a kormánynak nem a piac átrendezése lenne a feladata, hanem olyan környezet kialakítása, amely a hulladéktermelődés csökkentését, a keletkezett szemét minél nagyobb arányú újrahasznosítását támogatja.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Papuska
2015. január 18. 19:41
Azért drága a hulladékgyűjtés, mert deponálni akarják nagy részét! Nem ezt kell! Gyűjtsenek szelektíven, és dolgozzák fel! Jelentős részét lehetne komposztálni. Ezt nálunk alig alkalmazzák. A maradékból energiát lehet előállítani. Persze jó szűrőkkel ellátott, lakott területtől távoli, erdővel védett égető erőművekben. Igy nem drága lenne a hulladékgazdálkodás, hanem még jövedelmet is hozna, és a beruházásokat támogatná az unió! Nem dumálni kell, hanem lépni, fejleszteni! Másutt ez már jó gyakorlat.
Tintamin
2015. január 18. 19:03
Szakértő kormányunk szarik rá, mi van körülötte. A főnöknek nem mernek szólni, ő meg csak tolja a propagandát, ahogy a csövön kifér. A magyar meg butul a tévé előtt, Viktor meg ott osztja az eszet, hogy mennyire jó nekünk, hogy tévézhetünk. Az oktatást meg le kell építeni, hogy ne kelljen gondolkodni, csak békemenetelni. Ennyi.
gxcapril
2015. január 18. 18:15
Tudjuk, az aram es gaz rezsicsokkentese ota a szolgaltatok mind kivonultak s napi problema a aramszunet...
Zsolt75
2015. január 18. 17:09
"Végzettségek: művelődésszervező, filmkultúra-terjesztő, video szerkesztő-operatőr" "Szakszóvivő"... Ó ember, inkább sodorj egyet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!