A házhozszállítás is tilos vasárnap

2015. január 06. 10:39

Az NGM szerint ugyan az ügyfelek megrendelhetik a termékeket a tiltott időszakokban, azaz vasárnap, valamint egyéb napokon este 10 és reggel 6 óra között is, de kiszállítani nem lehet azokat, csak az engedélyezett időszakokban.

2015. január 06. 10:39

Reagált a Nemzetgazdasági Minisztérium az Index cikkében írottakra. A portál arról írt, hogy a házhozszállítás lehet az egyik kibúvó a vasárnapi zárva tartás alól egyes üzletek számára. A tárca szerint viszont szó sincs erről, a házhozszállítás is tilos a tiltott időszakokban. Mint az Indexnek küldött válaszukban írják: „természetesen az ügyfél online felületen megrendelheti a számára szükséges terméket, ugyanakkor annak kiszállítása 22 és 6 óra között, valamint munkaszüneti és vasárnapi napokon nem történhet meg. Ennek oka, hogy a törvény hatálya kiskereskedelmi tevékenységre terjed ki, függetlenül attól, hogy e tevékenységet állandó jelleggel vagy esetenként, állandó vagy időszakonként változó helyszínen folytatják”.

Megjegyzik: „kiskereskedelmi tevékenység alatt a termékek forgalmazását és az ezzel közvetlenül összefüggő szolgáltatások nyújtását kell érteni, mint például az áru összekészítése vagy kiszállítása. A törvény a kivételek körében sem határozza meg az online rendelés utáni kiszállítást, csak a kereskedelmet kiszolgáló szolgáltató tevékenységet. Azonban ebbe a fogalomba nem lehet beleérteni a rendelés utáni kiszállítást, csak a kereskedelmi tevékenység megvalósuláshoz szükséges szállítást, amely ahhoz szükséges, hogy az üzlet a nyitva tartási időben működni tudjon”.

Összesen 225 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
székely
2015. január 07. 08:35
Harrachék Sátándemokrata Néppártjának Boldogtalan Új Évet kívánok!!!
=nessuno=
2015. január 06. 19:57
Anyátok.
Tintamin
2015. január 06. 16:42
És a buszsöofőrök?? A mozdonyvezetők? A nővérkék? A pizzafutárok? A repülésirányítók? A benzinkutasok? Ők miért nem lehetnek a családjukkal vasárnap? MINDENT BEZÁRNI VASÁRNAP!!! Még a templomokat is! A papoknak is van családjuk, vagy nem? A politikusok is menjenek haza a családjukhoz - habár őket biztosan nem látják otthon szívesen... SŐT: ZÁRJUK LE A HATÁROKAT ÉS AZ INTERNETET IS VASÁRNAP! Csak így tovább, elvtársak.
csuka
2015. január 06. 16:15
CSAK A FIDESZ MAFFIA!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!