Ügyészségi szóvivő: Már októberben kértünk jogsegélyt az amerikaiaktól

2014. december 09. 07:22

Orbán viktor tegnapi szavaira Twitteren reagálva André Goodfriend azt írta: az USA és Magyarország között kiváló a jogi együttműködés, beleértve a kölcsönös jogsegély-egyezményt. Az ügyészségi szóvivő erre reagálva elmondta: Polt Péter legfőbb ügyész már október 27-én jogsegélykérelemmel fordult az amerikai igazságügyi miniszterhez.

2014. december 09. 07:22

Polt Péter legfőbb ügyész már október 27-én jogsegélykérelemmel fordult a magyarok ellen elrendelt amerikai beutazási tilalom miatt az amerikai igazságügyi miniszterhez egy 2008-as egyezmény alapján – mondta el az M1 Híradónak a Legfőbb Ügyészség szóvivője hétfőn. A műsor azután kereste meg Fazekas Gézát, hogy Orbán Viktor kormányfő felszólította az Egyesült Államok budapesti ügyvivőjét, hogy ne bújjon a diplomáciai mentesség mögé. André Goodfriend erre reagálva a Twitteren azt írta: a két ország között kiváló a jogi együttműködés, beleértve a kölcsönös jogsegély-egyezményt.

Fazekas Géza emlékeztetett: Polt Péter – mivel nem folyamatban lévő büntetőügyről van szó – azt kérte az Egyesült Államoktól, hogy jogsegély formájában szolgáltasson adatokat Magyarországnak. Erről a legfőbb ügyész levélben is tájékoztatta André Goodfriendet - tette hozzá.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2014. december 09. 12:02
jah mint Vida a vízumot, műár ő is kéri egy ideje, csak a papirt nem nyújtotta be hozzá
mickamakka
2014. december 09. 10:23
november elején még úgy nyilatkozott az ügyészség, hogy bár kértek adatokat az usa-tól azt NEM JOGSEGÉLY formájában tették. na, vajon mikor hazudtak???
krisztoforo48
2014. december 09. 09:43
Azt akarja kiprovokálni,hogy hazazavarják.
ördöngös pepecselés
2014. december 09. 09:38
nagy patkány ez a jóbarát
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!