Nincs veszélyben a paksi bővítés az orosz nagykövet szerint

2014. december 09. 08:27

Semmilyen geopolitikai fejlemény nem veszélyezteti a paksi bővítés megvalósulását – mondta Vlagyimir Szergejev új budapesti orosz nagykövet. Hozzátette: biztos benne, hogy nem kell átpolitizálni a magyar-orosz viszonyt és Oroszország nem gyakorolt nyomást se a Déli Áramlattal, se Pakssal kapcsolatban.

2014. december 09. 08:27

Vlagyimir Szergejev, Oroszország új budapesti nagykövete a Magyar Hírlapnak adott interjúban leszögezte: a Déli Áramlat lefújása után sincs veszélyben a paksi bővítés, a beruházás megvalósulását semmilyen geopolitikai fejlemény nem fenyegeti.

Az, hogy a Déli Áramlat meghiúsult, még nem jelenti, hogy Moszkva ne gondolkozna más „gázsztrádán”, amely biztosítaná a régió diverzifikált gázellátását – tette hozzá a nagykövet.

Szergejev biztos abban, hogy Oroszország sem a Déli Áramlattal, sem Pakssal kapcsolatban semmilyen nyomást nem gyakorolt. Nem kell átpolitizálni a magyar-orosz viszonyt – fogalmazott. „Budapest semmilyen engedményt nem tett nekünk” – mondta Szergejev, aki szerint mindössze arról van szó, hogy találkoztak a két ország hosszútávú gazdasági érdekei. 

A paksi erőmű előkészületei rendben haladnak, így reméli, hogy időben elkészülnek majd az új blokkok. Ez a két országon múlik csak, a geopolitikától és remélhetőleg a brüsszeli bürokratáktól is független – mondta Szergejev. Szerinte „pragmatikus partnerség” van Magyarország és Oroszország között, amely a közös érdekeken alapul, de a realitásokhoz is rugalmasan alkalmazkodik.

Az ukrajnai konfliktusról azt mondta: a kelet-ukrajnai térség lakosságának és Kijevnek szigorúan tárgyalásos úton, békésen kell megegyeznie. Mindenki más csak közvetítőként léphet fel jelen helyzetben, mert a beavatkozás csak ront a helyzeten – jelentette ki a diplomata.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciprióta
2014. december 09. 11:15
nincs a faszt uvazsajemüj tovaris paszol......huj vam v zsopu...DDDDDD Amint azt már egy évvel ezelőtt is megirtam, semmiféle paksi bővitést nem tudnak majd finanszirozni az oroszok a jelzett későbbi időpontban . Ugyanis akkortájt már sem putyin nem lesz hatalmon, na nem is szólva arról ,hogy Oroszország fél év mulva bejelenti a default-ot. Ennyi tovarissi mecstátyeli....LOL
anaphylaxiás sokk
2014. december 09. 10:59
Már hallom is a LMP-MLP-Együtt2014-DK-MSZP-stb sikítását: GOODfriend - ROSSZatom!
3M..
2014. december 09. 10:58
Az EU a déli-áramlat megbuktatásával megmutatta, hogy kik is irányítják, és kiknek a parancsát hajtják végre. Oroszország a Szovjetúnió felbomlása óta tett vállalásait maradéktalanul teljesítette, annak adóságait hibátlanul rendezte. Tehát nincs okunk kétségbevonni a szavát, és a hozzáértését Pakssal kapcsolatban. Mára eljutottunk oda, hogy csak Oroszországban bízhatunk. Szebb Jövőt!
balbako_
2014. december 09. 10:14
Megkötött szerződés felrúgása nem olcsó mulatság ám!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!