Matricát kell venni Ferihegyre is

2014. december 31. 10:23

Január elsejétől életbe lép az autópályadíj kiterjesztése az eddig ingyenes szakaszokra, illetve a megyei matricák rendszere is. A minisztérium honlapján közreadott térképekből kiderül: fizetni kell a 4-es út bevezetőjén és a ferihegyi repülőtér 2-es termináljához vezető úton is.

2014. december 31. 10:23

Fizetőssé válnak január elsejétől az M0-ás egyes szakaszai, az autópályák fővárosi bevezető szakaszai és a vidéki városokat elkerülő szakaszok is. Emellett 5000 forintért egy adott megye fizetős útjaira éves matricát lehet venni csütörtöktől. A kormány honlapján közzétett térképekből az is kiderül, pontosan hol kell fizetni.

A VEKE Facebook-posztja hívta fel rá a figyelmet, hogy fizetni kell majd a kijutásért Ferihegyre is. Az nem világos, hogy a Balatonhoz Budapestről három, vagy négy matricát kell-e venni a pár kilométeres Veszprém megyei szakasz miatt. A 444 megkérdezte erről Kibédi-Varga Lajost, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. szóvivőjét, szerinte igen. A térkép szerint azonban nem.  Fizetni kell az M2-esért is, amely Budapestről Vácon át megy a szlovák határhoz. Nem kell fizetni a Megyeri Hídon, az M0-áson viszont egyébként igen a 4-es út és az M5-ös, illetve az M3-as és a Megyeri híd között.

Holnaptól már büntetnek is a rendőrök az új szabályok értelmében, de aki februárig vesz matricát, az mentesül a büntetés alól.

 

Összesen 567 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
snake
2015. január 02. 09:08
0 forintnál valóban több az 5000, de! Eddig csak az ingyenes bevezető szakaszokat használtam a Pest megyei részből, a fizetős részeket kerültem. Most majd nem fogom kerülni. Az autós társadalmat úgy is lépten-nyomon lehúzzák, ez abszolút kormány-és pártállás független. Nem is lenne ezzel baj, ha lenne látszata a dolognak. Mert ugye az üzemanyag árába is van beépítve valami úttal kapcsolatos dolog, a fuvarozók lassan már a 3-4 számjegyes utak használatáért is fizetni fognak, meg parkolási díj. Aztán mégis annyi a kátyú, hogy csak úgy zeng belé a futómű. Véleményem szerint aki autót tart és az agglomerációban lakik, azt nem fogja földhöz vágni az 5000 Ft. Ha igen, akkor neki tényleg luxus a gépjármű tartása, váltson tömegközlekedésre, akkor nem kell ilyen sarcokkal bajlódni.
csuka
2015. január 02. 07:18
http://alfahir.hu/tippek_hogy_hogyan_sarcoljuk_tovabb_az_autosokat?
tango47
2015. január 01. 19:22
Kellene fapados taxijáratokat is indítani Ferihegyre.
csuka
2015. január 01. 17:43
http://alfahir.hu/tippek_hogy_hogyan_sarcoljuk_tovabb_az_autosokat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!