Kétmillióért vett könyvritkaságokat Kósa Lajos

2014. december 08. 10:23

Radnóti könyvtárából is vásárolt könyveket Kósa Lajos a Központi Antikvárium pénteki árverésén. A politikust a Blikk szúrta ki az árverésen: a lap szerint Kósa nagyjából kétmilliót költhetett. Kósa azt közölte, hogy csak két könyvet vett magának, a többit egy debreceni könyvgyűjtő ismerőse részére vette, az ő pénzéből.

2014. december 08. 10:23

Luther 1532-ben kiadott adventi prédikációjáért 280 ezer, Füst Milán Radnótinak dedikált könyvéért 240 ezer forintot fizetett Kósa Lajos. A politikus egy Radnóti hagyatékából előkerült Márai-könyvet is megvett a Központi Antikvárium pénteki árverésén. A Blikk szerint nagyjából kétmilliót költött el Kósa az árverésen.

József Attila Nagyon fáj című dedikált verseskötetéről viszont már lemondott, mikor a licit elérte a félmillió forintot.

Végül összesen 15 könyvet vitt el Kósa, 1,7 millióért, amire még 15 százalékos jutalékot is fizetett.

Frissítés:

A Fidesz-frakció közleményben reagált a hírre. Eszerint Kósa Lajos csak két könyvet vett magának, összesen 76 ezer forintért. Minden más tételt egy debreceni könyvgyűjtő barátja részére vásárolt, amit ez a barátja is fizetett. Kósa előre be is jelentette az erről szóló megbízást, és számlával is igazolni tudja állítását – olvasható a közleményben.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. december 08. 13:05
Ha időben megkérdezték volna Kósát is, akkor nem futnak lukra.
liberálzöld.
2014. december 08. 12:34
Fidesz közlemény: Kósa nem a saját pénzén vásárolt. De hol van itt a hír?
VakzKommondor
2014. december 08. 12:31
nem lehet könnyű úgy költeni a saját pénzét, hogy előtte lepapírozza, hogy egy havertól kapta, és a havernak veszi. Szegények a pénz fehérítésével nehezen birkóznak meg.
liberálzöld.
2014. december 08. 12:24
Kellett az a sok könyv a Lajosnak. Billegett az asztal lába....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!