hvg.hu: Alulfinanszírozottság miatt lopták szét a parlagfűalapot

2014. december 15. 08:06

Vizsgálatot ígért a HVG által felgöngyölített parlagfűalap-mutyiban a földművelésügyi miniszter, miközben a kormány visszacsoportosított több száz milliárd forintot a célra. A hvg.hu-nak most kormányhivatalnokok vallottak arról, miért is kellett felhasználni az adózók által erre a célra ajánlott összegeket.

2014. december 15. 08:06

Azért fejlesztésre és különböző beszerzésekre használták el a parlagfűpénzt, mert már csak az volt – nyilatkozott névtelenül egy kormányalkalmazott a hvg.hu-nak. A forrás elmondta: úgy várták a parlagfű-pénzt, „mint a Messiást”: másból nem jutott különböző beszerzésekre. Állítása szerint miden szakterület azzal foglalkozott, hogyan és milyen indokkal szakítson ki nagyobb szeletet az összegből. Elmondása szerint a 2009-ben felajánlott összeget már az előző kormányok alatt is másra költötték, de nem alapvető működési feladatokra.

A hvg.hu arról is írt, hogy a megyei kormányhivatalok és a földhivatalok rendkívül gazdaságtalanul működnek: papíralapon dolgoznak, közben állagmegóvásra sincs pénz. A forráshiány és a pazarlás mellett a forrás szerint egy „szervezeti-szervezési anomália” is megnehezíti az eredményes munkát: a munka kettéosztása. A felderítést a földhivatalok végzik, de intézkedni már az önkormányzatoknak kéne.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2014. december 15. 13:46
A maffia állam működése: "Ezért van szükség ekkora államapparátusra Az egykori kormánytag úgy tapasztalta, hogy politika legfelső szintjén közszájon forog, hogy egy 70-80 tagú kormány (miniszterek, államtitkárok) létrejöttekor, a kormányalakító miniszterelnök csupán 8-10 kormánytagot nevezhet meg, a többit közvetlenül a maffiacsaládokat irányító oligarchák „delegálják”. Megdöbbentő nyíltsággal mesélte el, hogy ahol nagyobb méretű közkassza illetve nagy, még széthordható közvagyon-tömeg van, oda a saját ember mellé "a titkosszolgálatoknál szokásos úgymond tartótisztet is helyeznek". Ezek általában nincsenek alkalmazásban, mégis ők hozzák viszik az információt, sőt olykor kész törvényjavaslatokkal "segítik" a miniszterek munkáját. A „maffiaközpontokban” egész csapatok dolgoznak azon, hogy az adott kör érdekeit belefogalmazzák a törvénytervezetekbe. A „kedves vezető” ezeket aztán kötelező szavazásra bocsátja, és utána mindenki nyomja az igen gombot - árulta el Ángyán lesújtó véleményét a jelenlegi politikai elitről." /alfahir/
Tintamin
2014. december 15. 13:14
Nincs itt semmi látnivaló, csak elloptunk mindent, ahogy szoktuk, lehet menni hazafelé...
tango47
2014. december 15. 10:41
"A hvg.hu-nak most kormányhivatalnokok vallottak arról..." MÁR VALLATNAK IS? REMÉLEM AZÉRT MÉG NEM KÍNOZNAK!
poverello
2014. december 15. 10:28
Ez hogy "nyilatkozott névtelenül" ez a baj, nem is olvastam tovább. Névtelenül annyi mindent lehet mondani sőt az ellenkezőjét is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!