Bocsánatkérésre szólítják fel a HVG-t a karácsonyi címlap miatt

2014. december 20. 13:29

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége bocsánatkérésre szólítja fel a HVG szerkesztőségét a karácsonyi szám címlapja miatt – írja az MNO.

2014. december 20. 13:29

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége bocsánatkérésre szólítja fel a HVG című hetilap szerkesztőségét, mely „karácsonyi számának gyűlöletkeltő és gúnyos címlapjával az egész kereszténységet és minden jó szándékú embert megsértett” írja az MNO.

 
Szabó Endre, a szervezet elnöke a Lánchíd Rádióban emlékeztetett: a kép, melyet a hetilap megjelentetett, „több mint ötmillió hívőbe rúgott bele”. Szabó Endre beszélt arról is: szerinte a család intézményét is lejáratta az újság, ugyanakkor elég lenne egy bocsánatkérés a szerkesztőség részéről.
 
A címlapon Vida Ildikó NAV-elnököt helyezték a Szűzanya szerepébe, Jézus helyén pedig pénz látható, a betlehemi jászol körül a szentcsalád és a háromkirályok szerepében más kormánytagok, köztük Orbán Viktor miniszterelnök látható.

Összesen 239 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anaphylaxiás sokk
2016. szeptember 02. 22:42
Újabb szánalmasan szar, "vicces" címlap a HVG-től. Még karácsonykor is csak Orbánnal tudnak foglalkozni. Ez már patológiás.
cereal killer
2015. március 15. 20:40
Én református vagyok és engem sért. És minden jó érzésű embert sért, aki számára ünnep a Karácsony. Miért kell mindent bemocskolni?? A 16-i randalírozáskor el kellett lopni a Parlament előtti betlehemből a Kisjézust. Brüsszelben a Femen-aktivisták botokkal verték szét az ottani betlehemi jászolt. A HVG csak beállt a sorba. A szeretet ünnepe előtt sem hajtja őket más, csak a gyűlölet és pusztítás.
thymian
2015. február 05. 02:32
Gusztustalan. Nem orbánék miatt, hanem azok miatt akiknek a karácsony egy szent ünnep. Más formában is kinyilváníthatták volna a kritikájukat a kormány felé. Nem vagyok gyakorló hívő és orbánékat is eléggé utálom, de sértő a legszebb keresztény ünnepet így bemocskolni. Persze, nekik nyilván nem jelent semmit ez az ünnep.
Feledi
2015. január 27. 13:23
Arcpirító az, hogy Simicska cégbirodalma tavaly közel 450 milliárd forint értékben nyert a közbeszerzési pályázatokon. Arcpirító az, hogy a nemzeti adóhivatal elnöke áfacsalási botrányba keveredik, s maga is érintett. Arcpirító az, hogy a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének álszent közleményt ad ki; az inkriminált címlap csupán reakció volt mindarra a pofátlanságra, "arctalan" hazugságra, ami e hazában történik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!