Az SPD-vel fog együtt dolgozni az MSZP

2014. december 08. 15:56

Tóbiás József megbeszélést folytatott Sigmar Gabriellel, az SPD elnökével, német alkancellárral. Az MSZP elnöke elmondta: arról döntöttek, hogy a két baloldali párt közös munkacsoportot és képzési központot hoz létre.

2014. december 08. 15:56

Közös munkacsoport és képzési központ létrehozását határozta el az MSZP és a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) – közölte hétfőn Berlinben az MTI-vel az MSZP elnök-frakcióvezetője. Tóbiás József elmondta, hogy a német fővárosban megbeszélést folytatott az SPD elnökével, Sigmar Gabriel alkancellár-gazdasági miniszterrel és Frank-Walter Steinmeier külügyminiszterrel, az SPD politikusával, valamint részt vett egy háttérbeszélgetésen, amelyet a Táncsics Alapítvány és az SPD-hez közel álló Friedrich Ebert Alapítvány szervezett.

A politikai vezetőkkel és elemzőkkel folytatott eszmecseréket értékelve hangsúlyozta, hogy a német partnerek „segíteni akarnak Magyarországnak” és mind „abban érdekeltek, hogy ne forduljon le az 1989-ben kezdett útjáról, hanem megerősítse azt és az európai integráció keretei között, jogállami eszközökkel keresse a választ a társadalmi kihívásokra”.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2014. december 09. 03:06
"Az SPD-vel fog együtt dolgozni az MSZP" Él még a proletár internacionalizmus! Bár 1989 óta át van keresztelve bankár multinacionalizmusra.
indiáner
2014. december 08. 23:53
Megkérik Schrödert, hogy valamit lépjen a Déli Áramlat, vagy jobb híján a TAP vezeték ügyében. Legfeljebb nem megy, de ezt már megszoktuk az MSZP-től.
Warwolf
2014. december 08. 19:39
Pár hét és páros lábbal rúgják ki őket a németek.
alex.leopardi
2014. december 08. 18:10
hihi,ezek dolgoznak is,azt hittem csak lopnak mint Simon
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!