Kedves Rendőrség: ti tehettek róla! Ugyanis ti tehetnétek ellene

2014. november 25. 07:54

A miniszoknyánál és a vodkásüvegnél jóval nagyobb veszélyt jelent a nőkre a dilettáns magyar rendőrség.

2014. november 25. 07:54
Papp Réka Kinga

Amennyiben a magyar rendőri testek tenni kívánnak a nemierőszak-esetek megelőzése érdekében, úgy felvilágosító kampányukkal bátran fordulhatnak a potenciális erőszaktevőkhöz. Őket kell informálni afelől, hogy a tettük bűn, méghozzá enyhítő körülmények nélküli, elfogadhatatlan bűn.

Ehhez persze ezt a rendőrségnek így is kellene gondolnia.

Nem csak a statisztikák, de sajnos azonban a Zsanett-ügy óta már kézzelfogható bizonyítékunk is van arról, hogy ők ezt esetenként máshogy látják. Egy rendőrök által elkövetett csoportos nemi erőszak vádjának ügyében halvány látszateljárást folytatott a hatóság a saját embereivel szemben, sőt, különösen megalázó és visszataszító kommünikék láttak napvilágot, például a vádlottak menyasszonyairól, akik puszta létezése volt hivatva bizonyítani, hogy a vádlottak nem követhettek el erőszakot.

Pedig az erőszak nem a szexről szól, hanem a hatalomgyakorlásról. Ugyanúgy áldozatául eshet nő, férfi és gyerek (bár jellemzően inkább nők szoktak), gyenge és erős, bizonytalan és határozott ember, mint ahogyan arra sorra látjuk is a példákat. A legtöbben ismerik is a támadójukat, sokuknak családtagja az elkövető.

Ha tehát hatékony kampányt tervezünk a szexuális erőszak megelőzésére, úgy célba kell vennünk az elkövetőket. Ugyanakkor nem ártana felvilágosítani a területen dolgozó szakembereket, például magukat a rendőröket is, sőt, a bírói karra is ráférne némi ködoszlatás. Jó szívvel ajánlom, hogy keressék meg a témában valóban jártas, áldozatokkal ténylegesen foglalkozó szakembereket. A NaNE, a Nők a Nőkért az Erőszak Ellen Egyesület például tart képzéseket rendőröknek is. Bátran beiktathatják az előadásaikat továbbképzésként, sőt, kívánatos volna a tudásukat a rendőrtiszti képzés törzsanyagába is felvenni.

Összesen 189 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. november 26. 01:15
Számomra az lesz hiteles feminista, aki nem a pinájával hozakodik elő, hanem embereknek való gondolatokkal.
dudly55
2014. november 25. 20:21
Semmi nem jogosít fel egy férfit az erőszakra akárhogy viselkedik egy nő. Ha a férfiak olyan felsőbbrendűnek képzelik magukat akkor viselkedjenek is úgy.
néhai Ch.Pilot
2014. november 25. 18:11
Haha! Ballib szuka! Ti szabadultatok el! Nem kéne egyazon napon ugyanabban a témában kétszer is gyűlölködni. Szabó Rébék kis cikke túl hamar érkezett! Kilóg a lóláb! Mivel a multinacionalista-ballib-csőcselék tüntetéseken nem lehet kifogásolni a rendőrség munkáját, mindenképpen fogást kell találni rajtuk. Le kell őket járatni, kerül, mibe kerül. Jött az ötlet az USA nagykövetségről? És igen! Nem kell kacéran viselkedni, 12-14 éves lánykáknak Beyonce módjára, meg Lady Gagá-san öltözködni. Az egészség megőrzésében is a megelőzés a fontos. A tisztességében is.
1000bocs
2014. november 25. 18:09
"A rendőr védjen meg mindenkit, azért van fizetve" - hülye libsik, már tényleg kijövök a sodromból ekkora ostobaság láttán. Elmondom egyszerűen, hátha a ér valamit: a rendőr akkor képes bármire, ha támaszkodhat a társadalom normális részére, illetve a feletteseire. Amióta a felettesek az idióta megfelelési kényszer miatt kiszolgáltatják az utcai járőrt, azok nem is kockáztatnak semmit. Majd ha a közösség megtapsolja a rendőrt, aki kioszt néhány fülest a bajkeverőknek, a rendőr kivívja magának a tekintélyt, ami visszatartja az alkalmi elkövetőket. Majd ha a közösség nem fordul a rendőrök ellen a rendteremtésben, akkor a rendőr kockáztatja a bőrét. Ha a közösség álcivil jogvédői minden fűszálba belekötnek hogy megszívassák a rendőrt ha az kisebbségi elkövetőt talál (nagyon keresni sem kell) akkor a rendőr gyenge lesz. Gyengekezű. Bizonytalan. Akkor a bajkeverők pimaszok lesznek. Szemtelenek. Már nem csak titokban, de nyíltan is szopatják a békés embereket. Ismerős? Ez van ma magyarországon. Ti csináljátok. Mert hülyék vagytok. A férfi ne legyen férfias, a rendőr ne legyen rendőr. Csak ilyen rendőrruhás akármi. Irtóztok libsik a REND szótól is. Mert az szabályokat jelent, felelősséget, kötelezettséget. Hol lenne akkor a szabadság, mi? De ha veszélybe kerültök, mert az általatok lilúgozott tarsadalomban a miattatok nem félő ragadozók két wellnes börtön között szabadon vannak, akkor az általatok impotenssé tett a hibás ugye? Mer még arra sem vagytok képesek, hogy részegen ne tántorogjatok egyedül az utcán, mert nektek az jár?! Mert akkor legyen a környéken egy tökös rendőr ha éppen téged kell megvédeni, mert neked az jár! De ha a tökös rendőr másnap lenyom egy sallert egy cigánygyereknek nevelési céllal, akkor kirúgatod hálából. Basszus, ha nem lenne körülöttetek egy csomó normális ember akire támaszkodhattok, a libsi mint olyan kihalna gyorsan, mert a maga által teremtett civilizációban életképtelen. Mindig mindenki más a hibás, ugye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!