Megkönnyítené a külföldön élők szavazását a Jobbik

2014. november 22. 15:34

A párt országgyűlési határozatot nyújt be annak érdekében, hogy a külföldön tartózkodó magyarok könnyebben szavazhassanak. Jelenleg csak a kijelölt külképviseleteken voksolhatnak, amiért sokaknak száz, esetleg ezer kilométereket is utazniuk kell.

2014. november 22. 15:34

A Jobbik országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezi a külföldön tartózkodó magyar állampolgárok szavazásának könnyebbé tételét. Ezt Szávay István, az ellenzéki párt alelnöke, országgyűlési képviselője jelentette be sajtótájékoztatón szombaton, Budapesten. Az elmúlt években több százezer, jellemzően Nyugaton élő magyar „gazdasági menekültnek” vált szinte lehetetlenné a szavazás, hiszen ahhoz több száz, esetleg ezer kilométert kellett volna utazniuk a kijelölt külképviseletekre – mondta.

Szávay István szerint a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) legutóbbi ülésén a kormánypártok és a határon túli szervezetek is egyetértettek a Jobbik felvetésével. Az ellenzéki párt ezért abban bízik, hogy az Országgyűlés elfogadja majd határozati javaslatukat, amely törvényalkotásra kéri fel a kormányt a kérdésben.

A Jobbik elsősorban a levélben, illetve az elektronikus úton történő szavazás engedélyezésével könnyítené meg a Magyarországtól távol lévő választók szavazását, de Szávay István megjegyezte, más javaslatokra is nyitottak céljuk elérése érdekében.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2014. november 23. 14:44
Ez mar megvan. Ki kell jelentkezni hozza a magyar lakcimnyilvantartasbol. Akinek van magyarorszagi lakcime, az meg eljen Magyarorszagon. Ha nem, akkor ne hazudja azt hogy ott el.
Finale*
2014. november 22. 15:55
Na vegre ! Nekem teljesen mindegy ,hogy levelben vagy elektronikus uton vagy galambpostaval ,vagy morzejelekkel csak utazni ne kelljen .
alex.leopardi
2014. november 22. 15:40
az jó lenne,én könnyebben szavazhatok de ez a ballibsik bűne és Orbánék gyávasága
kamasuka
2014. november 22. 15:38
Mennyien is szavaztak rátok külföldről? Ki is volt a regisztráció ellen? Köszönjük! Hess picsába!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!