Így segítene a magyar tejtermelőkön az LMP

2014. november 21. 10:34

Öt pontos javaslatot fogalmazott meg az LMP a magyar tejágazat védelme érdekében. A párt szerint a feketén érkező importtej – amely részben az áfacsalás miatt tud ilyen olcsó lenni – lassan ellehetetleníti a hazai termelőket.

2014. november 21. 10:34

Öt pontban foglalta össze a magyar tejágazat érdekében megfogalmazott javaslatait az LMP. Lengyel Szilvia vidékfejlesztési szakszóvivő és Sallai R. Benedek országgyűlési képviselő közleményében azt írta, a feketén érkező importtej – amely részben az áfacsalás miatt tud ilyen olcsó lenni – lassan, de biztosan ellehetetleníti a hazai termelőket.

Szerintük a kormánynak meg kell teremtenie egy olyan piacvédelmi rendszer alapjait, amely megakadályozza a külföldi olcsó és rossz minőségű termékek beáramlását. A hazai tejtermékfogyasztás növelése érdekében marketingkampányokat szorgalmaznak, valamint szükségesnek tartják a differenciált áfacsökkentés mielőbbi meghirdetését az alapvető élelmiszerekre, 5 százalékos adósávba sorolva a tejágazat „vezértermékeit”.

Az LMP kormányzati nyomásgyakorlást sürget a túlzott mértékű kereskedői árrés, illetve a külföldi és a magyar tejtermékek eltérő árrése ellen a nagy áruházláncokban, valamint azt javasolja, hogy a magyar tejtermelők tömörüljenek szövetkezetekbe.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2014. november 21. 17:40
Én Mórickával értek egyet! Megkérdezte a tanítónéni, hogy melyik tejet szeretik legjobban!Sorolják is! Tibetben a jak tej,Indiában a zebu teje, A vatuszik a saját vatuszi marháik tejét isszák, aztán juhtej, kecsketej, az őseink a kancatejet itták ,erjesztve még jobban, mert az már a komisz kumisz volt! Te Móricka? Az anyatejet! De Móricka, te már nem vagy csecsemő, nem is emlékszel az ízére! Nem is az íze, hanem a csomagolása olyan dizájnos!
luga
2014. november 21. 12:30
A mezőgazdasági szakértők.
alex.leopardi
2014. november 21. 10:50
nahhhh,ezek mióta lettek EU meg szabadkereskedelem elleniek?????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!