Vidéki városokban tüntettek az internetadó ellen

2014. október 30. 20:43

Békéscsaba, Eger és Szombathely internetadót ellenző lakosai csütörtök este utcára vonultak, hogy hangot adjanak a kormány legújabb ötlete elleni nemtetszésüknek.

2014. október 30. 20:43

Szombathelyen Szalai Szabolcs, a demonstráció egyik szónoka közölte: céljuk, hogy vidéken is megmutassák, az embereknek van véleményük, és nem akarnak internetadót fizetni. Endrődy Krisztián, a szombathelyi Weöres Sándor Színház művésze szerint az ellenzék nem hallatja eléggé a hangját, és a baloldal is okolható azért, hogy az internetadóig vezettek a dolgok. A színész aktuálpolitikai fejtegetéseit egy idő után többen kifütyülték, írja az MTI. Szendrő-Németh Tamás szombathelyi ügyvéd szerint az internet, az információszabadság már olyan mint az oxigén, nem lehet élni nélküle.

Egerben az LMP is szóhoz jutott

Egerben, a Dobó téren gyűltek össze a tüntetők, ahol Fekete Valér középiskolai tanár arról beszélt, hogy valami nagyon elromlott Magyarországon. Nem az internetadó jelenti a fő gondot, az szavai szerint csak fekély az egész seben, hanem az, hogy százezrek vándorolnak ki az országból, mondta. A tömeg a Dobó térről a Fidesz egri székháza elé vonult, ahol a megmozdulás egyik szervezője, az országgyűlési és az önkormányzati választáson az LMP színeiben induló Csarnó Ákos felolvasott egy Nyitrai Zsoltnak, Eger fideszes országgyűlési képviselőjének címzett petíciót, amelyben az új adó elleni fellépésre szólították fel a kormánypárti politikust.

Békéscsaba is rejt néhány elégedetlen embert

Békéscsabán a Fidesz-iroda előtt tüntettek az internetadó ellen. A megmozdulás főszervezője, Hrabovszki-Megay Oktávia szavait, miszerint megmutatják, hogy a Viharsarokban is élnek elégedetlen emberek, üdvrivalgás fogadta. A tüntetők között volt a Demokratikus Koalíció Békés megyei közgyűlésbe bejutott tagja és Bod Tamás, a baloldal közös, a választáson alulmaradt gyulai polgármesterjelöltje, írta az MTI, melynek tudósítása arra nem tért ki, hány résztvevője lehetett a rendezvényeknek.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2014. október 31. 10:23
"Vidéki városokban..." ............... Ne vidékizz, flaszter-paraszt!
kitiltott
2014. október 31. 10:14
A "szolidaritás szervezte ki a nyugdíjas rendőröket az utcára
simonvitéz
2014. október 30. 23:36
A netadó a demokrácia elleni legsötétebb támadás!!!Orbán 5 millió embert akadályoz meg abban hogy munkát keressen az interneten!! Emellett a cigányság, illetve bocsánat, a romaság is teljességgel ellehetetlenül. Erre van egy szép történetem, ami nemrég esett meg velem. Lakóhelyem közelében lementem egy netezőbe, ahová egyébként gyakran járok, és amelyik valódi multikultúrális megmerítkezést jelent, fekete afrikaiakkal, fiatal cigá...romákkal. Felmentem a kis emeleti részre, elkezdtem netezni. Kisvártatva megjelent vagy fél tucat szerencsétlen, a többségi társadalom által agyonsanyargatott ci.. roma fiatal. El is kezdték hamarjában képezni magukat a neten. Kb így: "Ez a Lakatos Bori, ezt múltkor úgy megba..tam!" Ne mondd má'az mindenkivel ba..ik" Nagyjából így folyt épületes társalgásuk, majd, gondolom az irántam érzett szimpátiából letelepedtek a mögöttem lévő géphez. Nemsokára éreztem hogy valakik megkocogtatják a fejhallgatómat. Megfordultam, ők mereven nézték a saját komputerüket. Visszafordultam, kisvártatva újból kocogtatnak, megfordulok. "Ne ütögessed már" mondom, de már álltam is fel, mert valahogy nem akartam úgy bekerülni az esti RTL híradóba, hogy egy, a rasszista megjegyzései miatt halálra késelt/rugdosott/agyonvert magyar. Még odaszóltam: akkor üljél le a helymre, tessék! Javaslom mindenkinek, legyen ugyanilyen udvarias szegény, agyonadóztatott, az internettől megfosztott c... roma honfitársunkkal, akiknek ráadásul nagyon jó humorérzékük is van!Szóval le a netadóval, hogy a cigányság felemelkedhessék!!!
bini
2014. október 30. 21:39
Azért arra már nagyon kiváncsi vagyok, hogy a demagog Duma mellett egyáltalán ismerik-e azt a telekommunációs(internetadó néven elhiresült) törvényt ami a Parlament előtt fekszik. Arra lennék kiváncsi, hogy miben korlátoza a szabadságjogokat az előterjesztésben szereplő a szolgáltató által befizetett ágazati adó. Az előfizető magánszemélynél semmilyen váltózás nem történik. Úgyanúgy mint eddig a szolgáltató által szerzödésben rögzitett díjat fizeti meg a szerzödésben szereplő csomag szerint. A felsőoktatási intézményekben, mint eddig a hallgatok téritésmentesen használhatják az internetet ami szintén közpénzből van finanszirozva. Mi az, hogy olyan az Internet mint a levegő, máraki meg tudja fizetni, s egyáltalán elérhető számára. Magyarországon azért van még sokkal nagyobb probléma pl vidéken ahol még vízvezeték sincs és ezáltal komfortélküli lakásokban élnek, ha meg párosúl az áram hiányával is akkor nem gondolom, hogy az Internet az ami létszüklétlet ezen településeken. Természetes, hogy a technikai és telekommunikációs forradalom következtében az internetszolgáltatás egyre elterjedtebb, de ez nem függettle a szolgáltatok által kinált csomagoktól, melynek költsége igen széles skálán mozog. Ennek következtében ahol van kinálat ott Sem tudja mindenki használni, hísz a kapcsolodó eszközök melyek nem éppen az olcsó kategoriába tartoznak nem elhanyogalható. Szeretném mégegyszer kiemelni a mostani szabályozás mennyiben korlátozza a szabadságjogokat. Az utcára vonulok és tiltakozok milyen hátrányt szenvednek az eddigihez képest. Az meg ami egyik másik ellenzéki párttól felmerült, hogy alanyi jogon ingyen szolgáltattás legyen egy utópisztikus e, ami nem jelenti azt, hogy , elképzelés a piacgazdaságban és demagógia ami teljesen félrevezeti a társadalmat és főleg azokat aki nem nagyon téjékozottak csak mennek a tömegpsyhozis hatására a tömeggel, vagy a balhé kedvéért, mert megteheti pont a demokratikus berendezkedés miatt ahol alapvető szabadságjogok közé tartozik a szabad véleménynyílvánitás, demontstráció kivéve az erőszak, amit láttunk. Ez mutatta azt, hogy itt sok megvezetett polgártársunk ment az árral s nem is tudta hogy miért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!