Századvég: Az esztergomiak leváltanák Tétényit

2014. október 07. 09:01

A Századvég kutatása szerint polgármesterváltó hangulat van Esztergomban: a Fidesz által támogatott Romanek Etelka népszerűbb, mint a jelenlegi független polgármester, Tétényi Éva.

2014. október 07. 09:01

A Századvég szeptember végén, 500 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt megkérdezésével készített telefonos felmérése szerint az esztergomiak 43 százaléka szavazna a Fidesz által támogatott Romanek Etelkára, míg a jelenlegi független polgármestert, Tétényi Évát csak 36 százalék támogatja.

A Jobbik jelöltjének, Stámusz Andreának mindössze 2 százalékos a támogatottsága, más jelöltre pedig 5 százalék adná szavazatát. A bizonytalan szavazók aránya 14 százalék a városban.

Az esztergomi választópolgárok több mint 65 százaléka szerint városukban „nem mennek jól a dolgok” – a Századvég ezzel, illetve a választók változás iránti igényével indokolja a polgármesterváltó hangulatot.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
qccqccqcc
2014. október 07. 12:26
Jaj, még egy hülypics megy a lecsóba? Micsoda nap:-)
alex44
2014. október 07. 11:43
Azért óvatosnak kell lenni ezekkel a felmérésekkel ,de ha esetleg bejönne ez az eredmény hogy kikap a Tétényi ,nem kell majd csüggednie a DK és Gyurcsány Ferenc szeretettel várja,de mondom ezt az öt napot még várjuk ki.
liberálzöld.
2014. október 07. 11:13
Hát ... mostanra már csak-csak megtanulták az esztergomiak is, hogy a maffiával nem gyümölcsöző ujjat húzni!
Horst_Tappert
2014. október 07. 10:51
Érdekes, mennyire nem szerettek gondolkodni, ballibek... Tétényi nem azért lett polgármester, mert olyan hihetetlenül alkalmas volt a posztra, hanem Meggyest utálták a helyiek. A választás eredménye is ezt tükrözte, magabiztos fideszes többség az önkormányzatban, de Meggyest elzavarták. Most már van a Fidesznek értelmes jelöltje, így az egyértelműen jobbra húzó városban is helyreállhat a rend. Ja, és még valami. Tétényi esete igazolja, mekkora baromság, amire a baloldal és Bokros építi a kampányát: az önkormányzat NEM a politikai harc terepe, nem arra szolgál, hogy fene nagy kormányellenesség legyen (bármilyen kormány alatt bármelyik önkormányzat tükrében). Sebaj, buktok most is, majd lehet itt acsarkodni, kispofáim...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!