Részben kivonul Magyarországról a Citibank

2014. október 14. 15:11

Összesen 11 országban adja el lakossági üzletágát a Citigroup, köztük Magyarországon is. A vállalati és intézményi, illetve a kkv-ügyfeleik kiszolgálást folytatja a pénzintézet, és a lakossági ügyfeleket is kiszolgálják mindaddig, amíg le nem zárul az értékesítés.

2014. október 14. 15:11

A Citigroup világszerte 11 országban értékesíteni szándékozik lakossági üzletágait, köztük Magyarországon is – közölte a társaság kedden az MTI-vel. A közlemény szerint „Magyarország fontos ország a Citi számára, ahol tovább folytatja vállalati és intézményi, illetve kkv-ügyfeleinek (kis- és középvállalkozások) kiszolgálását, mint ahogyan azt 1985 óta teszi”. Az aktív értékesítés a legtöbb érintett lakossági üzlet esetében folyamatban van, megvalósulásuk a piaci körülmények, a felügyeleti és egyéb jóváhagyások függvénye. A stratégiai lépések várhatóan 2015 végéig nagyrészt lezárulnak. Ebben az időszakban változatlanul történik a lakossági ügyfelek kiszolgálása, a lakossági üzletág működése, beleértve a fiókokat és az irodákat.  

A Citigroup a lépést azzal indokolja, hogy azokra a piacokra kíván összpontosítani, ahol a legnagyobb mérettel és növekedési potenciállal rendelkezik. Az új globális lakossági banki hálózatban 57 millió ügyfelet fognak kiszolgálni 24 országban, amelyek a Citi jelenlegi globális lakossági banki bevételeinek több mint 95 százalékát adják. A lépések egyúttal tovább egyszerűsítik a lakossági bank működését és javítják a teljesítményét – tették hozzá. A Citi vállalati és intézményi üzletága továbbra is 160 országban, illetve közigazgatási területen működik.

A stratégiai lépések a következő országokban működő lakossági üzleteket érintik: Costa Rica, Csehország, Egyiptom, El Salvador, Guam, Guatemala, Japán, Magyarország, Nicaragua, Panama és Peru, valamint a lakossági finanszírozási üzletág Koreában.  A Citi tovább folytatja vállalati és intézményi ügyfeleinek kiszolgálását ezekben az országokban.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2014. október 15. 06:08
Megszűnt a szabad rablás.
kitiltott
2014. október 14. 20:01
Az az igazság hogy a bankok is lassan rájönnek hogy hozzáadott munka vagy érték nélkül semmin sem lehet már keresni. Itt Magyarországot a Magyar Népet már teljesen kiszipolyozták.. új piacok felé kell nézniük ahol még hülyék az emberek és megeszik a liberális mantrát.. Engem speciel ezek 15 éve nagyon csúnyán lehúztak 2,8 milla kölcsönre 5 év alatt visszafizettem 7 millát..és ez nem vicc ezek voltak az első szabad felhasználású forint kölcsönök.. 35-37 % kamattal akkor Magyarországon naponta jöttek a bankok harácsolni.. nekem nem volt választásom, nem tudtam a rabbi által irányított vének tanácsától kölcsönkérni, mint egyesek szüleim is szegények voltak nagyapám nem volt holokauszt túlélő csak tüzoltóparancsnok egy bakonyi városban bujtatta a zsidókat nem félve attól hogy esetleg az SS lelövi ha észre veszik..hálából az egyik "megmentett" egyik rokona a háború után ráfogta hogy kollaborált a nácikkal mert eloltotta a németek által bejelentett tüzeket is..ezért lefokozták es az egyik helyi TSZben lett tűzvédelmi ellenőr.. szóval fel vettem a zsét és a háromszorosát fizettem vissza.. 1998.-ban havi 100.000 ft volt a törlesztő részletem a többit ki lehet számolni szóval én pezsgőt bontok ha ezek a köcsögök kivonulnak és több magyar honfitársamat már nem tudnak kihasználni becsapni és tönkre tenni...
gokiburi
2014. október 14. 19:33
Én viszont egészen leszarom...
kovacsotto
2014. október 14. 19:15
Az egyik leg korrektebb bank! Maj az orban bank jobb lesz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!