Megszüntették a gárdisták elleni büntetőeljárást

2014. október 17. 14:49

Nem volt törvényes a vád, ezért a Debreceni Törvényszék pénteken hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet, és megszüntette a büntetőeljárást az Új Magyar Gárda Mozgalom 13 tagjával szemben.

2014. október 17. 14:49

Másodfokon Felegyiné Szabó Ágnes tanácsa megállapította, az ügyészség által benyújtott vád alapján a D. Barnabással és 12 társával szemben a büntetőeljárásnak el sem kellett volna indulnia, a vád ugyanis nem felelt meg a törvényességi kritériumoknak. 

A kétoldalas vádiratban csak három rövid bekezdés utal arra, hogy az Új Magyar Gárda Mozgalom gárdistái milyen funkciókat töltenek be és milyen programokon vettek részt, de konkrétumok nem szerepelnek benne. A vád így nem felelt meg a büntetőeljárási törvény előírásainak.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EU Diktatúra
2014. október 17. 20:55
"a vád ugyanis nem felelt meg a törvényességi kritériumoknak. " Várjunk csak Ha egy szakmunkás, mondjuk egy kőműves olyan falat épít ami nem felel meg az építésügyi előírásoknak és-vagy veszélyes, akkor lekell bontani, ha vállalkozó akkor kártérítésre is kötelezhető Általában így van ez mindenhol ahol értékteremtő munkát végeznek A cionbérenc, külföldi parancsokat végrehajtó, aljas de egyben szakmailag is alkalmatlan ÜGYÉSZEK kártérítési felelőssége hol marad? A Jobbik KÖVETELJE az 50-es évekbeli időket idéző vérügyészek nevének nyilvánosságra hozatalát- ha már a bírónő neve is nyilvános - és emellett a büntetőjogi és kártérítése felelősségük megállapítása érdekében adjanak be keresetet
EU Diktatúra
2014. október 17. 20:51
Gratulálunk a BÁTOR bírónőnek IS Holnap már ellene is fegyelmit indítanak a tudjukkik, mint az ellen a bírónő ellen aki kimerte mondani hogy igenis a cigányságnak egy helentős része képtelen betartani a társadalmi normákat és bűnözik
kukagyerek
2014. október 17. 17:47
Most itt a lehetőség, hogy a nemzeti oldal visszavágjon a orbán bandájának!
3M..
2014. október 17. 17:07
Hősök, a magyar nemzet hősei! Nem találtak rajtuk fogást, mert kikezdhetetlenek. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!