Megújulnak a bankjegyek

2014. szeptember 01. 10:34

Az új tízezer forintos bankjegyek már keddtől hivatalos fizetőeszköznek számítanak, de valójában csak decemberben kerülnek készpénzforgalomba. 2018-ig folyamatosan megújul a többi bankjegy is.

2014. szeptember 01. 10:34

Megújítja a bankjegysorozatot a Magyar Nemzeti Bank (MNB); először a tízezer forintos bankjegyek változnak, ezek keddtől ugyan már hivatalos fizetőeszköznek számítanak, de a gyakorlatban decembertől jelennek meg a forgalomban.

Az MNB hétfőn jelentette be, hogy 2014 és 2018 között megújítja a 1997 és 2001 között bevezetett jelenlegi bankjegysorozatot, és újratervezett, továbbfejlesztett, a hamisítás ellen az eddiginél jobban védett bankjegyeket bocsát ki. A korszerűsített bankjegyeket a feldolgozó és elfogadó automaták is egyszerűbben és gyorsabban tudják majd kezelni.

 

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Eltünt
2014. szeptember 04. 20:56
Mszp ismét fúj a pénzcserével kapcsolatban ,,elolvadnak eltűnnek a bűncselekményekből eredő fekete pénzek.Az a sok milliárd esetleg széfekben vagy más helyeken tartanak a pénzcserével forgalomba vissza kerülnek hogy az átváltással ne vesszenek el.
Stadionban láttalak meg
2014. szeptember 01. 23:44
kumkum kösz, kb tudtam, de amcsi szellemi kútmérgező filmeket alig nézek Csak a legjobbakat Wall Street farkasa pl Csoda hogy DiCaprio még él:)
Stadionban láttalak meg
2014. szeptember 01. 23:36
Anton Chigur "Nem véletlen, hogy nem tartok Magyarországon egy árva buznyákot sem." Eddig is tudtuk hogy egy mocskos hazaáruló vagy, köszönjük a megerősitést
Stadionban láttalak meg
2014. szeptember 01. 23:34
kukagyeker "Már régen átlehetett volna állni az euróra, de akkor az úgynevezett befektetőknek (tőzsdei spekulánsoknak) a játszótere megszűnt volna." Ritkán szólsz de az ütős Hány diplomád van?:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!