Magyar-orosz tárgyalás a vasúti fejlesztésekről

2014. szeptember 05. 11:07

Magyar-orosz vasúti fejlesztésekről folytatott kétoldalú megbeszélést a MÁV elnök-vezérigazgatója és az oroszországi vasutak elnöke Jekatyerinburgban – közölte a MÁV pénteken az MTI-vel.

2014. szeptember 05. 11:07

Magyar-orosz vasúti fejlesztésekről folytatott kétoldalú megbeszélést a MÁV elnök-vezérigazgatója és az oroszországi vasutak elnöke Jekatyerinburgban – közölte a MÁV pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója és Vlagyimir Jakunyin, az oroszországi vasutak elnöke egyetértett abban, hogy a politikai helyzettől függetlenül közös érdek a vasút fejlesztése és a minél nagyobb áru- és személyforgalom vasútra terelése.
 
A tárgyaláson szó volt arról is, az oroszok a berlini InnoTrans kiállításon megtekintik a MÁV-START által fejlesztett IC+ személykocsikat, az oroszországi vasutak ugyanis, a növekvő forgalomra számítva, vasúti kocsik beszerzését tervezi hosszú távú stratégiájában.
 
A megbeszélésen szóba került a záhonyi logisztikai szolgáltatások bővítése és a Transzszibériai Szállítások Koordinációs Tanácsának (TSZKT) az európai vasúti árufuvarozási korridorok tanácsadó testületeivel való kapcsolatfelvétele. A MÁV elnök-vezérigazgatója kiemelte: Magyarország Ázsia és az Európai Unió közötti egyik összekötő kapocsként eddig is aktív szerepet vállalt az uniós árufuvarozási korridorok létrehozásában. 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
indiáner
2014. szeptember 05. 17:05
A szállodai szobák és az éttermi számlák kifizettettek, mindenki örül.
kjkj945
2014. szeptember 05. 15:33
""Transzszibériai Szállítások Koordinációs Tanácsának (TSZKT)"" Előre a Japán-Magyar határ eléréséhez!
Csigorin
2014. szeptember 05. 15:29
az jo hely, voltam ott parszor :)
liberálzöld.
2014. szeptember 05. 14:31
Hát lehet, hogy kell a szélesebb nyomtávú vasúthálózatunkat fejleszteni. Legalább Paksig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!