Közösségi rendőrséget állítana fel az LMP

2014. szeptember 17. 13:26

Gertsmár Ferenc szerint helyben működő és a helyi közösségbe beágyazódó közösségi rendőrség felállítására van szükség, hiszen a közbiztonságérzetet leginkább rontó szabálysértéseket és kisebb bűncselekményeket nagyrészt az adott településen élők követik el.

2014. szeptember 17. 13:26

A közbiztonságérzetet leginkább rontó szabálysértéseket és kisebb bűncselekményeket nagyrészt az adott településen élők követik el, ezért helyben működő és a helyi közösségbe beágyazódó közösségi rendőrség felállítására van szükség – mondta szerdai, székesfehérvári sajtótájékoztatóján az LMP önkormányzati és rendészeti szakszóvivője.

Gertsmár Ferenc hangsúlyozta: a közösségi rendőrségnek fel kellene dolgozni a társadalom felől érkező jelzéseket és azokra megfelelő reakciókat kellene adnia. Szét kell választania a rendzavarásokat és a bűnözési problémákat, továbbá magas szintű ismertekkel kell rendelkeznie az emberek együttéléséről – tette hozzá.

Jelezte, hogy hasonló rendszerek működnek Belgiumban, Észtországban, Cipruson és Kanadában. A V4-ek országai közül Lengyelországban városőrségek, Csehországban és Szlovákiában önkormányzati rendőrségek működnek, kizárólag Magyarország nem vezette még be a „helyi közösségeket szolgáló rendőrséget”.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2014. szeptember 17. 17:07
Csak csendben mondom feltalálták a csendőrséget.
GV0917
2014. szeptember 17. 17:04
Tisztelt Schiffer úr és a most nem szereplő Társelnöke, szénalapátoló Szent(vagy majdnem)Bernadett! Miért van az, hogy nem bírnak ki egy napot sem "publiciti "nélkül?Az lenne az oka, hogy meghallván Sandáék prognózisát -"szuper ismertségi "tébolyba estek és ma már nemcsak a vízcsapból folynak, de nagy gyanúm, hogy a WC -ket is állandóan öblítik.Elvégre az is lefolyik, mert víz, igaz ha nem vigyáznak, magukat is lehúzzák a többivel együtt! Megnyugtatom, ismerem Önöket! De a jóból is megárt a sok! Hát még a bolhaköhögésből????
silenceCZ
2014. szeptember 17. 17:01
"...Csehországban...önkormányzati rendőrségek működnek" Ja, azok szoktak megbírságolni, ha parkolásnál az autó egyik kereke véletlenül a fű hűlt helyén áll...mivel a bírság önkormányzati bevétel, mára csak és kizárólag pézbeszedésre korlátozódott az önkormányzati rendőrség tevékenysége. Remélem az LMP-nek nem a cseh modell lesz az etalon.
ciseaux
2014. szeptember 17. 15:34
"Dö kampéjn maszt gó an!" Bla-bla Gertsmár bla Ferenc szerint bla, bla-bla, beágyazott bla-bla-bla. Bla! Bla-bla-rendőrség, bla!! Vatever!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!