Érdekházasságokat szervező hálózatot buktatott le a rendőrség

2014. szeptember 24. 13:52

Egy szerb férfi és magyar felesége olyan hálózatot szervezett, amelyben magyar nők pénzért kötöttek házasságot szerb férfiakkal, hogy azok németországi tartózkodási engedélyhez juthassanak. A nyomozás adatai szerint több mint 200 ilyen házasság köttethetett.

2014. szeptember 24. 13:52

Családi kapcsolatok létesítésével való visszaélés miatt indított nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda, mivel a gyanú szerint egy szerb férfi olyan összehangoltan működő szervezetet hozott létre, amelyben magyar nők pénzért kötöttek házasságot szerb férfiakkal – jelentette be Csiszér-Kovács Viktória, az ORFK szóvivője szerdán, sajtótájékoztatón.

Az érdekházasságnak az volt a célja, hogy a szerb férfiak így, európai uniós állampolgár hozzátartozójaként Németországban tartózkodási engedélyt kaphassanak Az ügyben eddig 24 gyanúsított van – szervezők és pénzért férjhez menő nők –, de a nyomozás adatai szerint több mint kétszáz ilyen házasságot kötöttek Szerbiában. 

A nyomozók szerint a szerb férfi magyar feleségével együtt szervezte meg a hálózatot. A nők 200-1800 euró közötti összeget kaptak a házasságkötésért. 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2014. szeptember 24. 16:58
FIDESZ-KDNP ???
Fahrenheit 451
2014. szeptember 24. 13:56
plusz orosz, ukrán becsalt magyar kettős állampolgárok... el fogjuk veszíteni schengent... :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!