Bodnár, Bokros, Thürmer és Magyar is leadta az ajánlásait

2014. szeptember 08. 11:47

Összegyűjtötte és a tervek szerint hétfőn délután le is adja az induláshoz szükséges támogató aláírásokat a Magyar Liberális Párt (MLP) főpolgármester-jelöltje, Bodnár Zoltán, aki szerint Tarlós Istvánnak és Vitézy Dávidnak egyaránt mennie kell idén ősszel. Tarlós kihívói sorra adják le az ajánlóíveket, így tett a munkáspárti Thürmer Gyula, és várhatóan befut Bokros Lajos is.

2014. szeptember 08. 11:47

Összegyűjtötte és a tervek szerint hétfőn délután le is adja az induláshoz szükséges támogató aláírásokat a Magyar Liberális Párt (MLP) főpolgármester-jelöltje. Bodnár Zoltán ezt hétfői, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) épülete előtt tartott, hétfői sajtótájékoztatóján jelentette be, amelyen bírálta az elmaradt fővárosi közlekedési fejlesztéseket. A jelölt azt mondta, közel hétezer támogatást gyűjtöttek össze egy igen intenzív kampány során. Az induláshoz ötezer érvényes aláírás szükséges.

 
Bodnár Zoltán ezután arról beszélt, hogy Tarlós István főpolgármesternek és a BKK-t vezető Vitézy Dávidnak 2010 előtt volt ideje felkészülni arra, hogy mit kellene tenni a fővárosi tömegközlekedéssel, de Tarlós ígéretei közül kevés valósult meg.
 
Elismerte, hogy néhány változtatást végrehajtottak, például átadták a 4-es metrót és új szerelvények érkeztek a 2-es metró vonalára. Eközben viszont késik a 3-as metró felújítása, amiről a város vezetése „büszkén mondja”, hogy elkezdődik, mert a kormány engedélyt adott a hitelfelvételre, de azt nem sikerült kiharcolni, hogy ezt költségvetési támogatásból hajtsák végre – vetette fel.
 
Úgy folytatta, előbb-utóbb „valami történni fog” a fonódó villamosok és az elektronikus jegyrendszer ügyében is, pedig utóbbinak elméletileg már 2012-ben működnie kellett volna. Folyamatosan húzódik a trolibusztender is, habár ebben az ügyben talán hamarosan el lehet jutni a szerződéskötésig – mondta Bodnár Zoltán.
 
A budapesti közlekedésfejlesztés nemcsak a város ügye, hanem az egész országé – hívta fel a figyelmet. Kijelentette: Tarlós Istvánnak és Vitézy Dávidnak egyaránt mennie kell idén ősszel.
 
Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője felhívta a figyelmet arra, hogy a Fővárosi Közgyűlés 2011-ben döntött az időalapú elektronikus jegyrendszer bevezetéséről, amihez több mint húszmilliárd forintot lehetett volna szerezni az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank hiteléből. A fővárosnak csak négymilliárdot kellett volna előteremtenie ahhoz a beruházáshoz, amelyik csökkentette volna a bliccelés lehetőségét és kényelmesebbé tette volna a jegyvásárlást – mondta.
   
A hőpapíros jeggyel szerinte az a probléma, hogy úgy „vett ki a fővárosiak zsebéből” 85 millió forintot, hogy mindössze az elektronikus jegyet helyettesíti. A sajtótájékoztató alatt az MLP egyik aktivistája egy kinagyított BKK-jegyet tartott a kezében, amelyen „Vonaljegy egy útra a Főpolgármesteri Hivatal elhagyására. Beváltható 2014 őszén.” felirat állt.
 
Az önkormányzati választásokon indulni kívánó jelölteknek hétfő délután négy óráig lehet leadni az ajánlóíveket. Hétfő reggelig az Index szerint a Fidesz-KDNP-s Tarlós István főpolgármester mellett csupán a jobbikos Staudt Gábort vették hivatalosan nyilvántartásba, de múlt héten már leadta az aláírásokat a baloldal közös jelöltje, Falus Ferenc, illetve az LMP-s Csárdi Antal is.
 
Hétfő délelőtt futott be Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke, illetve Magyar György ügyvéd is. Magyar független jelöltként indul, de az Index információi szerint több baloldali politikusnál lobbizott, hogy ő legyen a baloldal közös jelöltje. A hírportál úgy tudja, hogy Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMA) vezetője is leadni készül az összegyűjtött ajánlóíveket.
 
Ahhoz, hogy valaki hivatalosan főpolgármester-jelölt lehessen, ötezer ajánlást kell összegyűjtenie. A választási irodának négy napja van megvizsgálni az ajánlások érvényességét, így legkésőbb pénteken derül ki, hányan szerepelnek majd a szavazólapon.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2014. szeptember 08. 16:32
"bírálta az elmaradt fővárosi közlekedési fejlesztéseket" Demszky Gábor neve ismerősen cseng?
Peter8811
2014. szeptember 08. 14:29
Nektek kéne menni a picsába !
Zsolt75
2014. szeptember 08. 14:22
Valami szebb karikatúrát is kitehettetek volna. Azt hittem, a Kuruc jött be...
Szorgos Lajhár
2014. szeptember 08. 12:50
Bodnárnak akkor is ekkora lesz a pofája, ha 7000-nél kevesebb szavazatot kap? És ha az aláírások jó része hamis? L. Bokros EP-parlamenti indulási leszereplését. A bajszos népnyúzó megtekinthette az aláírásgyűjtő íveket, amelyekkel valami nagyon hibádzhatott, mert amilyen teli torokból pofázott előtte, akkora kuss volt utána.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!