Betiltják a Budapestre szervezett fajvédő konferenciát

2014. szeptember 28. 15:47

Orbán Viktor utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy minden lehetséges törvényes eszközzel akadályozza meg a National Policy Institute jövő hétvégére szervezett konferenciáját.

2014. szeptember 28. 15:47

Október 4-ére tervezte a rendezvényt az amerikai székhelyű National Policy Institute, amelyen orosz radikálisok és a jobbikos Gyöngyösi Márton is felszólalt volna.

Orbán Viktor vasárnap utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy minden, rendelkezésére álló törvényes eszközzel akadályozza meg a rendezvényt – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A kormány már korábban is elfogadhatatlannak nevezte a rendezvényt, és a baloldali ellenzéki pártok is tiltakoztak. A tervezett helyszínt biztosító Larus Rendezvényközpont vasárnap közölte, hogy eláll a szerződéstől és inkább zárva tart a jövő hétvégén, mert a konferencia nem egyeztethető össze a demokratikus elvekkel.

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szöszmi
2014. szeptember 29. 10:34
a konferencia címe ez: Európa jövője, a témák pedig ezek: - geopolitika - identitás - nacionalizmus nem nagyon értem hogy melyik részével van probléma, ill. konkrétan mire hivatkozva lehet betiltani, mert valamivel csak kellene indokolni..vagy már nem muszáj az se ezek szerint, elég ha "odaszólnak"
Wendriner
2014. szeptember 29. 09:52
Betiltják! már megint bánccsák a civileket!
MZ/X
2014. szeptember 29. 09:01
Teljesen mindegy, kik szervezik, milyen célból. Vélt információk alapján nem lehet betiltani egy rendezvényt sem, Orbán se nem bíró, se nem diktátor, hogy ilyent megengedhessen magának. Ha lement a rendezvény, és ott törvénybe ütköző dolgok történtek, akkor lehet jogorvoslatot tenni a fennálló törvények alapján. Addig nem. Ha tettszik, ha nem, ez van.
csuka
2014. szeptember 29. 08:56
"A Fidesz és az MSZP ugyanaz a csapat A háttérben maffiahálózat mozgatja a szálakat, az előtérben pedig váltogatja egymást a délelőttös meg a délutános politikai műszak. Na, ezzel szemben kell fölállni egy tisztességes emberekből szerveződő szövetségnek. Aki 1990 óta részt vett a kormányzásban, szóba sem jöhet, mert mind sáros, mind összefonódott a többivel." /Ángyán/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!