Amerikai államtitkár tárgyalt Budapesten

2014. szeptember 12. 09:52

Derek Chollet, az USA védelmi minisztériumának nemzetközi biztonsági ügyekért felelős államtitkára a Honvédelmi Minisztérium, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Miniszterelnökség tisztségviselőivel, továbbá ellenzéki vezetőkkel találkozott.

2014. szeptember 12. 09:52

A múlt heti NATO-csúcstalálkozó eredményeiről és kétoldalú kérdésekről tárgyalt Budapesten Derek Chollet, az Egyesült Államok védelmi minisztériumának nemzetközi biztonsági ügyekért felelős államtitkára – közölte az amerikai nagykövetség pénteken az MTI-vel. Derek Chollet csütörtöki tárgyalásai alkalmával a Honvédelmi Minisztérium, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Miniszterelnökség tisztségviselőivel, továbbá ellenzéki vezetőkkel találkozott Budapesten – írták.

A megbeszélések témáján a múlt héten Walesben megrendezett NATO-csúcstalálkozó eredményei szerepeltek, köztük olyan jelentős biztonsági kérdések, mint az ukrajnai válság, valamint az Iszlám Állam által jelentett fenyegetés elleni közös erőfeszítések. Derek Chollet államtitkár és magyar kollégái megvitattak a védelmi kapcsolatokkal összefüggő kétoldalú kérdéseket is, valamint tárgyaltak arról, hogy az Egyesült Államok fontosnak tartja a sajtószabadság fenntartását és az erős civil társadalmat – olvasható a nagykövetség közleményében.

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciseaux
2014. szeptember 12. 14:22
"Amerikai államtitkár tárgyalt Budapesten..... Derek Chollet, az USA védelmi minisztériumának nemzetközi biztonsági ügyekért felelős államtitkára...." Mazel Tov! Itt volt az ideje, hogy egy amerikai "állam"titkár eljöjjön, hogy elmesélje, amit Obama a NATO találkozón nem tudott elmondani a zorbánnak. Amúgy, tényleg csak értékelési szinten, bátran fogjon kamerát bárki, és kérdezze körbe a 42. utca sarkán tévelygő NewYork-iakat, ki a túró az a Derek Chollet? Ez cicc, de 100-ból 100-nak fogalma nem lenne... Mert Derek valószínűleg egyike azon kevés CIA-NSA-SS-SA ügynököknek, akik az arcukat is adhatják azokhoz az elszámoltathatatlan és felelsősséggel senkinek nem tartozó stratégákkal, akik most éppen a "szíriai forradalom moderált ellenállóit" szeretnék állig fölfegyverezni, hogy adott esetben akár Damaszkuszt is bombázhassa a demokráciát tűzzel-vassal terjesztő éber őre, valamilyen "international coalition" élén? Oy vey! (Most tanultam, yiddisül nem "Ai weh!" a...)
abraxas
2014. szeptember 12. 14:10
Nem vagyok benne biztos. Nem állnak olyan jól...
kamasuka
2014. szeptember 12. 11:30
"továbbá ellenzéki vezetőkkel találkozott" Főleg ezért jött.
ni++ck
2014. szeptember 12. 10:05
Aha,innen fuj a szel.Eros civil tarsadalom ami amerikai erdeket kepvisel, bravo.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!