Visszaveti a reklámadó az RTL-csoportot

2014. augusztus 22. 12:11

A magyarországi reklámadó, és a franciaországi működési környezet miatt erősen csökkenhet az RTL-csoport eredménye a Financial Times szerint. Az RTl tulajdonosai szerint a reklámadó felér egy elkobzással.

2014. augusztus 22. 12:11

A Magyarországon bevezetett reklámadó várhatóan visszaveti a legnagyobb európai televíziós vállalkozás, az RTL-csoport eredményét – ezt emelte ki a vállalat első félévi profitbeszámolójáról szóló ismertetésében a Financial Times. A londoni gazdasági napilap idézete szerint a német Bertelsmann médiacsoport többségi tulajdonában álló RTL „a Magyarországon aktív összes külföldi befektető számára elriasztó jelzésnek” nevezte a „sietve bevezetett, elkobzással felérő reklámadót”. A közlemény szerint ugyanakkor a helyi, decentralizált vállalatvezetési szerkezetnek és a politikai függetlenségnek döntő szerepe van a cég sikeres magyarországi működésében.

A Financial Times ismertetése szerint az RTL által elsősorban a magyarországi üzletágban végrehajtott 100 millió eurós értékleírás több mint a felével, 202 millió euróra csökkentette a cégcsoport a nettó eredményét; ez elmaradt az elemzői várakozásoktól. A vállalat ugyanakkor a franciaországi működési környezetet, valamint produkciós cége, a FremantleMedia eredményeire nehezedő nyomást is a gyengülés tényezői között említette – áll a Financial Times beszámolójában.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2014. szeptember 24. 11:50
Helyes! Gerkens pofája nagy, érdemes állítani rajta.
kitiltott
2014. szeptember 23. 22:58
Végre ezek is a megérdemelt helyükre kerülnek a pöcegödörbe..ahová a magyar kultúrát taszították..a valóvilág és győzike buzi meleg zsidó fiú Kolosi Péter vezényletével jó magam azóta nem nézem az RTLklub-ot amióta nem ott van a Forma1.. és egy picit sem hiányzik
kzs2
2014. augusztus 31. 20:34
drágábban kell adni a reklámokat. Magyarország egyik legértékesebb közönségét meg kell fizetni!
luga
2014. augusztus 31. 20:33
A gagyi TV-ket az nézze, akit nem a tények, hanem az RTL klub véleménye érdekel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!