Oroszországba értek a 11 éve megsérült paksi fűtőelemek

2014. augusztus 14. 13:30

Megérkeztek Oroszországba azok a fűtőelemek, amelyek még a 2003-as paksi üzemzavar folytán sérültek meg.

2014. augusztus 14. 13:30

Oroszországba érkezett a 2003-as paksi üzemzavar során megsérült harminc darab, egyenként 125 kilós fűtőkazetta. A fűtőelemeket vasúton szállították Ukrajnán keresztül. A Roszatomnál közölték: a kelet-ukrajnai konfliktus, valamint Oroszország és Ukrajna jelenlegi feszült viszonya az atomügyeket nem befolyásolják.

Az elszállított fűtőelemek még 2003 áprilisában sérültek meg tisztítás közben a paksi atomerőmű 2. blokkjában. Az elszállítást az Országos Atomenergia Hivatal közlése szerint évtizedes előkészítő munka előzte meg: biztonsági engedélyeket kellett beszerezni az ukrán és az orosz hatóságoktól – írja az Index.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2014. augusztus 15. 08:22
Basszus, a mandátumtolvajoknak most miből lesz muníciójuk ?:-))))) Jól kicseszett velük a világ:-)))))
Akitlosz
2014. augusztus 14. 23:25
Ennek az üzemzavarnak a költségeire hivatkozva emelték fel az áram ÁFÁ-ját akkoriban, de azóta sem csökkentették vissza, sőt még tovább emelték.
Gregorius
2014. augusztus 14. 16:38
Ez egy jó lecke volt nekünk, hogy szovjet tervezésű erőmű javításához (kárelhárításához) csak oroszokat szabad engedni, mert ők ismerik a legjobban a rendszerűket. Egyébként az egyik korábbi hozzászólónak igaza volt, évek kellettek ahhoz, hogy egyáltalában szállítható állapotba kerüljenek a sugárzó elemek. Az azonban mégis látszik, hogy ez Európa, egy ISIS által ellenőrzött területen nem jutott volna át egy ilyen szállítmány, amíg Ukrajna a konfliktustól függetlenül átengedte.
tango47
2014. augusztus 14. 16:11
Én a franciáknak küldtem volna el ajánlott küldeményként. Egyék meg, amit főztek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!