Nem írta alá az MSZP a budapesti megállapodást

2014. augusztus 12. 11:28

Hétfőn éjfélig kellett volna aláírnia az MSZP-nek a baloldali pártok budapesti megállapodását, az Index szerint ez azonban nem történt meg, mivel néhány kerületi szervezet nem akar engedni saját álláspontjából a képviselőjelölti helyek számát illetően. Egyelőre nem tudni, mi következik ezután.

2014. augusztus 12. 11:28

Hétfőn kellett volna aláírnia a budapesti megállapodást az MSZP-nek, a DK-nak és az Együtt-PM-nek, ám az MSZP ezt nem tette meg hétfőn éjfélig – írja az Index.

Az egyezség csak csomagban érvényes, ám mint ismert, az MSZP budapesti pártértekezlete pénteken mégsem ezt, hanem egy saját verziójú megállapodásra bólintott rá, melyben néhány kerületben másképp osztották volna el a képviselőjelölti helyeket a pártok között.

Az Index szerint a budapesti MSZP vezetése még hétfőn este is tárgyalt az érintett kerületek szocialista szervezeteivel, de sem Angyalföldön, sem Zuglóban, sem Óbudán nem vezettek eredményre ezek a megbeszélések.

Az Együtt-PM kedden dönt arról, hogyan reagálnak arra, hogy az MSZP nem írta alá az eredeti megállapodást. A portál szerint vagy kiveszik a vitás körzeteket a csomagból, hogy az MSZP-nek legyen ideje rendezni a kérdés, vagy bejelentik a teljes megállapodás semmisségét, vagy pedig csak a DK-vel szövetkeznek.

Az Index azt írja: a DK-ban és az Együtt-PM-ben sem elsősorban azon akadtak ki, hogy néhány körzetet elvettek tőlük, hanem azon, hogy úgy látják: a budapesti MSZP nem tartja a szavát, és nem ura saját szervezeteinek, miközben úgy tesz a nyilvánosság előtt, mintha nem történt volna semmit.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
S0ma
2014. augusztus 12. 15:21
Mi lesz veled , Budapest? Bakkolt a kecske.
Ouroboros
2014. augusztus 12. 13:24
See the TURTLE, ain't he keen? All things serve the fucking Beam!
citizen queen
2014. augusztus 12. 12:28
"a budapesti MSZP vezetése még hétfőn este is tárgyalt az érintett kerületek szocialista szervezeteivel, de sem Angyalföldön, sem Zuglóban, sem Óbudán nem vezettek eredményre ezek a megbeszélések." Marakodnak a koncon az elvtársak, a "demokrácia" szent nevében.
Onurisz
2014. augusztus 12. 12:25
Sunyi és aljas a DK és az EP tárgyalási stratégiája. Egyrészt olyan eredményre (az EU választásra) hivatkoznak, amelyet a várhatóan jóval nagyobb részvétel mellett zajló és személyek megítéléséről is szóló önkormányzati választáshoz csak korlátozottan lehet alapul venni. Másrészt a tárgyalások minden eseményét nyilvánosság elé visznek (kiszivárogtatással vagy idő előtti sajtótájékoztatóval), s ezzel zsarolják az MSZP-t. A kis tapasztalatlan hölgy pedig nem zsarolja őket vissza és nem tagadja meg az értelmetlen sajtótájékoztatókat. Ugyan miért kellene az MSZP-nek a biztos kerületekben a meghatározó pozíciókat feladni és magukat négy éven keresztüli zsarolásnak kitenni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!