Leöntötték Károlyi István fóti szobrát

2014. augusztus 22. 16:04

Festékkel öntötték le péntekre virradóra a fóti katolikus templom előtt augusztus 20-án felavatott Károlyi István-szobrot, az ügyben rongálás miatt vizsgálat indult – tudta meg az MTI helyi és rendőrségi forrásból.

2014. augusztus 22. 16:04

A helyiek beszámolója szerint a Vörösmarty téren álló szobrot csütörtök este fél tíz körül még épségben látták, így azt az éjszakai, hajnali órákban rongálhatta meg valaki.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletvezetője megerősítette, hogy festékkel öntötték le a szobrot. A Dunakeszi Rendőrkapitányság rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el – tette hozzá Gál Kristóf.

Károlyi István (1797-1881) főispán, akadémikus, Újpest alapítója egy ideig Fóton élt. 1848-ban magára vállalta a helyi nemzetőrök kiképzését; ő építtette a fóti kastélyt és templomot is.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2014. augusztus 23. 12:26
A Károlyiak régi család, volt közöttük ilyen is meg olyan is. Például Rákóczi nevében egy Károlyi adta át a kuruc zászlókat a "Nagymajtényi Síkon", a Habsburgokat képviselő Pálffy grófnak. (Ennyit az ország, pontosabban a főnemesek összetartásáról...)
kukagyerek
2014. augusztus 23. 12:05
Gyerekek! Biztos, hogy ez a d'peti emigrált? :)
Tatulus
2014. augusztus 23. 11:34
Az elkövetőnek történelemből, esetleg helyismeretből elégtelen! Idióta barma,ennyi ésszel már maszopos képviselőjelölt lehetne!
Agnieszka
2014. augusztus 23. 08:11
Úgy gondolom, valami helyi elégedetlenség van a sajnálatos esemény hátterében. Nem helyiek a szobor felállításáról nem is tudtak, legalábbis eddig. Nem gondolnám, h. egy zakkant jobbos összekeverte volna a fóti Károlyit a valaha Parlament előtt állóval. Ez a fajta érzelem nyilvánítás inkább a másik oldal sajátja és érdeksérelem mindig van, lehet, h. a hazaköltözött sokak által tisztelt Károlyival van valakinek baja, nem nagyon kell keresni, h. melyik oldal áll hozzá közelebb, ellentétben a másikkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!