Továbbra sem megy Washingtonba Orbán

2014. július 24. 09:24

A magyar miniszterelnök októberben utazik az Egyesült Államokba, de a washingtoni programokat lemondták, mivel valószínűleg nem fogadták volna a Fehér Házban és a Külügyminisztériumban is csak alacsonyabb szinten; a Georgetown Egyetemen tervezett előadás pedig azért nem valósul meg, mert a magyar fél nem akarta az előadás utáni nyilvános vitát.

2014. július 24. 09:24

Októberben az Egyesült Államokba utazik Orbán Viktor. A miniszterelnök New Yorkot és Los Angelest látogatja meg. Washingtonban is készült, ám ezt végül lemondták – értesült washingtoni forrásból a Népszabadság. A lap szerint azért nem valósulnak meg a washingtoni programok, mivel valószínűleg nem fogadták volna Orbán Viktort a Fehér Házban, és a Külügyminisztréiumban is csak egy helyettes államtitkárral találkozhatott volna. A magyar kormányfő a Georgetown Egyetemen is tartott volna előadást, ám azt is visszamondták, mivel a magyar félnek nem felelt meg az egyetemnek az az elképzelése, hogy az előadás után legyen egy nyilvános vita is.

Orbán Viktor utoljára hivatalosan 2008 augusztusában járt az Egyesült Államokban, akkor a Republikánus Párt minnesotai elnökjelölő konvencióján vett részt.

A Népszabadság szerint egy másik magyar-amerikai kapcsolatokat érintő program is meghiúsult: a Fellegi Tamáshoz köthető Magyarország Kezdeményezések Alapítvány meghívott Magyarországra egy volt kongresszusi képviselőkből és szakértőkből álló csoportot. A számukra javasolt program szerint viszont az amerikai vendégek csak egy sor kormánytaggal és fideszes politikussal, néhány startup-vállalkozóval, zsidó vezetőkkel és jobboldali elemzőkkel, újságírókkal találkoztak volna, viszont ellenzéki vezetőkkel csak egy reggeli volt előirányozva. Miután az amerikaiak hiába kértek kiegyensúlyozottabb programot, lemondták az augusztus végére, szeptemberre tervezett látogatást.

Összesen 188 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2014. július 25. 07:27
Horthynak is felrótták hogy találkozott Hitlerrel nem kell minden diktátorral találkozni.
bumburi
2014. július 24. 16:28
Egy jó kis beszélgetést az amerikai szenátorok és legnagyobb ellenzéki párt között még belefért volna :)
antioxi
2014. július 24. 16:20
A magyar- és nem magyar zsidó lobby kavar a háttérben State Departementben is: Charles Gati (alias Gáti Károly, stb). Pfúj, penetráns.
poppy flower
2014. július 24. 15:14
Ha már a Miviktorunk Amerikába utazik, egyszerübb neki egy nevenincs egyetemen venni egy díszdoktorit. Még mindíg jobb, mintha egy washingtoni helyettes államtitkár asszisztensével beszélgetne....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!