Négy napja van még a kiadóknak

2014. július 27. 10:34

Még négy napig, szerda délutánig várja a hirdetési árjegyzékeket az Állami Számvevőszék. Az a sajtóorgánum, amely nem küldi el árjegyzékét az ÁSZ-hoz, nem közölhet politikai hirdetést az augusztus 23-án kezdődő választási kampányban.

2014. július 27. 10:34

A választási eljárásról szóló törvény szerint ha egy sajtótermék politikai hirdetést akar közölni a kampányban, a választás kitűzését követő öt munkanapon belül el kell juttatnia az ÁSZ-hoz hirdetési szolgáltatásainak árjegyzékét, amelyet az intézmény nyilvántartásba vesz, és honlapján közzétesz. Politikai hirdetést kizárólag olyan sajtótermék közölhet, amelynek hirdetési árjegyzékét az ÁSZ nyilvántartásba vette.

Az ÁSZ ezek alapján július 30-án, jövő szerdán 16 óráig fogadja a hirdetési árjegyzékeket. A hirdetési árjegyzékeket elektronikus úton a [email protected] címre, postai úton pedig a 1364 Budapest 4. Pf. 54. címre lehet megküldeni, vagy személyesen az Budapest V., Apáczai Csere János utca 10. címen lehet azokat leadni. Az ÁSZ az árjegyzékeket a korábbi gyakorlatnak megfelelően sajtótermékek szerinti bontásban a www.asz.hu oldalon teszi majd közzé, a lista a Választás 2014 menüpont alatt lesz megtekinthető.

Az ÁSZ az árjegyzékeket ellenőrzés és változtatás nélkül teszi közzé, így a tartalmukért felelősséget nem vállal. A szavazás napját követő 15 napon belül a sajtóorgánumoknak tudatniuk kell a számvevőszékkel, hogy milyen politikai hirdetéseket közöltek az önkormányzati választási kampányidőszakban. A részletes listát szintén közzé fogják tenni.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2014. július 28. 09:49
Ezzel a módszerrel vissza lehet követni az összes Fizess beruházás költségvetését. Végre pontos képet kapnánk a zsebekben landolt közpénzekről. Persze jobb lenne ezt az elmúlt 25 évre elvégezni és végre sittre kerülne a politikai elit 2/3-a.
Apáczai
2014. július 28. 09:28
Nem tudják eldönteni, hogy a haszon a fontosabb, és bejelentkeznek, vagy a balliberális propaganda, és akkor meg jöhet a "bojkott". :)))))) Szánalmas pénzsóvár brancs.
Julismama2
2014. július 27. 17:31
Természetesen így rendes számla nélkül sem úszható meg a politikai hirdetés. Simonnál lévő pénz nem használható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!