Lépfenegyanú Tiszafüreden: öten kórházba kerültek

2014. július 04. 10:00

Illegálisan levágott beteg szarvasmarháktól kaphatták el a fertőzést azok a tiszafürediek, akik lépfenegyanúval kórházba kerültek. Az állategészségügy a helyszínen található fagyasztott húsokban is megtalálta a baktériumot.

2014. július 04. 10:00

Lépfenefertőzés gyanúja miatt öt ember került kórházba, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei lakosokat Debrecenben tartják megfigyelés alatt - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) pénteken az MTI-vel. A közlemény szerint az elmúlt napokban egy tiszafüredi szarvasmarha-telepen két szarvasmarhát vágtak le illegálisan. Az állatokról feltételezni lehetett, hogy betegek, de erről az állategészségügyi hatóságot nem értesítették. A kórházba került emberek az illegális szarvasmarhavágás során fertőződhettek meg – írták.

A NÉBIH Állat-egészségügyi Diagnosztikai Igazgatóságának vizsgálata a helyszínen még fellelhető fagyasztott húsból kimutatta a lépfene baktériumot.

A hatóságok kérik azokat, akik a beteg állatokkal közvetlen kapcsolatba kerültek, vagy fogyasztottak azok húsából, és észlelik magukon a betegség tüneteit, mielőbb forduljanak orvoshoz. Kiemelték: az időben felfedezett lépfene antibiotikummal jól gyógyítható.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. július 04. 16:45
No fene, lépfene?
liberálzöld.
2014. július 04. 13:48
Nem történ valami ÁFA csalás is? Hol a NAV, a TEK, az ügyészség, meg az összes Orbán-kopó?
S0ma
2014. július 04. 11:55
"Az állatokról feltételezni lehetett, hogy betegek, de erről az állategészségügyi hatóságot nem értesítették. A kórházba került emberek az illegális szarvasmarhavágás során fertőződhettek meg – írták." --- Ez igazából úgy lenne hír, ha arról szólna: XY telepvezető, vagy bármilyen vezető tudott, illetve nem tudott arról, hogy z és Zs levágta és kimérte a beteg marhákat. A rendőrség őrizetbe vette (valamelyiküket, aki szerint: ....) A kompetens hatóság intézkedett annak érdekében, hogy a jövőben ilyen eset ne fordulhasson elő. Az szép dolog, hogy felhívást intéztek az esetlegesen megfertőzöttekhez. Miért nem lehet sohasem megtudni, hogy kik a felelősök ?
nyugalmazott tanár
2014. július 04. 11:48
A baktériumok között híre ment a feketevágásnak, és megszállták a környéket. Mások szerint burnuszos sötét alakok ólálkodtak az éj leple alatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!