Czerván György: Sikeres a nemzeti dinnyeprogram

2014. július 15. 12:39

Sikeres a 2011-ben elindított nemzeti dinnyeprogram, amit az is jelez, hogy az utóbbi években 6000 hektárra nőtt a görögdinnye termőterülete Magyarországon, és a fogyasztása is 20 százalékkal emelkedett - jelentette ki a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára, Czerván György.

2014. július 15. 12:39

Sikeres a 2011-ben elindított nemzeti dinnyeprogram, amit az is jelez, hogy az utóbbi években 6000 hektárra nőtt a görögdinnye termőterülete Magyarországon, és a fogyasztása is 20 százalékkal emelkedett - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára kedden Budapesten újságírók előtt.

 
Czerván György a magyar dinnye promóciójának egyik helyszínén, egy budai bevásárlóközpont Spar áruházában beszélt arról, hogy az idén várhatóan mintegy 245 ezer tonna görögdinnyét takarítanak be az országban. Ennek a mennyiségnek 40-50 százalékát külföldön értékesítik, elsősorban Németországban, Csehországban és Lengyelországban.
 
Az államtitkár kitért arra is, hogy a görögdinnye fogyasztása egészséges, például a méregtelenítő hatása miatt.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2014. július 15. 21:56
Nemzeti dinnye. Sok idióta kartellező! Budai már nem zabálja a cba-s haveroknál? ;) :)))
Catullus
2014. július 15. 21:01
"NEMZETI" dinnyeprogram ! ez röhej.
GV0917
2014. július 15. 19:33
Görögdinnye. Azt gondolná az ember, hogy ezt is a ravasz Odysszeusz "szerezte be" valahonnan. Tudományos neve a Citrullus lanatus.Pedig nincs köze a görögökhöz!Ám inkább a magyarokhoz! Ha valami, ez igazi "HUNGARICUM!"Hiszen nézzük csak a felvágott gyümölcs(kobak-cucurbitae)Belülről kifelé haladva: A gyümölcs húsa PIROS! A a héj belül FEHÉR A héj kívülről ZÖLD Magyar földön Magyar dinnye Magyar földben terem is! Fenn a zászló, lenn a dinnye Nemzeti szín, emez is! Kerényi úrnak javaslom, hogy augusztus 20-ra kérje meg a MTA-t, változtassa a magyar görögdinnye elnevezését ekként:Citrullus lanatus var. Hungaricus!
Anton Chigur
2014. július 15. 15:14
És legalább kiadós. Jut belőle bőven sanyinak is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!