Trafikügy: kiadja a minisztérium a közérdekű adatokat

2014. június 25. 17:43

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) eleget tesz a dohánykoncessziós pályázatokkal kapcsolatos közérdekű adatok kiadására vonatkozó jogerős ítéletnek – közölte a tárca szerdán az MTI-vel.

2014. június 25. 17:43

Az NFM ezt arra reagálva írta közleményében, hogy Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke szerint „egyetlen sor írást” sem kaptak a minisztériumtól. A tájékoztatás szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium eleget tesz a dohánykoncessziós pályázatok elbírálásával kapcsolatban közérdekű adatok kiadása iránt a Demokratikus Koalíció által indított perben hozott jogerős ítéletnek. Az NFM közleményében idézi a Fővárosi Ítélőtábla írásos ítéletét, kiemelve, hogy abban nem szerepel, milyen formában, milyen adathordozón kell kiadnia a minisztériumnak a kért adatokat. Tehát – olvasható a közleményben – nem rögzített, hogy ezt elektronikusan kell megtenni. Hozzáteszik: a bíróság ítélete előírja a személyes adatok kitakarását (leszámítva a pályázók neveit), és ez az elvárás „kellő gondossággal, manuális fénymásolással” teljesíthető.

A tárca kedden ugyancsak közleményben tudatta, hogy kiadja a dohánykoncessziós pályázati értékelő lapokat és a bírálóbizottság tagjainak nevét. A tájékoztatás szerint a minisztérium az előírt határidőn belül, keddig postán küldött levelében tájékoztatta a felperest a dohánykoncessziós pályázatok elbírálásában 2013. május 13-ig részt vevő valamennyi bírálóbizottsági tag nevéről. Megkezdték továbbá a mintegy 15 ezer pályázathoz kapcsolódó dokumentum másolásához szükséges munka előkészítését, de a határidő meghosszabbítását kérik a bíróságtól az iratok mennyisége miatt.

Molnár Csaba szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: noha az általuk indított perben született bírósági döntés alapján szerdáig kell kiadni a bíráló bizottság tagjainak nevét, az elbírált értékelési lapokat és a települési értékelési jegyzőkönyveket, a tárca eddig csupán a bíráló bizottsági tagok neveit hozta nyilvánosságra keddi közleményében. A DK alelnöke úgy fogalmazott: az NFM 25 millió forintos fénymásolási költséggel „fenyegette meg” pártját. A minisztérium erre úgy reagált: ez az összeg „a 15 ezer pályázathoz tartozó bírálati lap és értékelési jegyzőkönyv fénymásolásának a munkaerő biztosításához, papír beszerzéséhez és gépamortizációhoz kapcsolódó kiadásokat is tartalmazó, előzetesen becsült költsége”.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2014. június 26. 10:56
Trafikügy? Ugyan már! Mit lehet mondani egy ilyen bandára? Tartótiszt államtitkár, Orbán felhatalmazásából kurvázó Lézedzsoni, aztán meg ez is. Nem múlik el nap, hogy ne derülne fény valami Fidesz-disznóságra. "Az Orbán-kormány új fejlesztési minisztere évekig volt részese olyan vállalkozások alapításának, amelyek szinte kivétel nélkül cégtemetőkben végezték rövid és kevéssé átlátható működésüket. Orosz és ukrán állampolgárok nevére néhány kisvárdai címre legalább 700 betéti társaságot jegyeztek be. A társaságok cégbíróságokon fellelhető dokumentumaiba szúrópróbaszerűen belepillantva az látszik, hogy az egy kaptafára alapított cégek bejegyzésénél közreműködő jogász rendre Seszták Miklós volt. Kifizetetlen közterheik, törvénytelen és követhetetlen tevékenységük miatt a cégbíróság azóta gyakorlatilag az összes céget felszámoltatta. Seszták Miklós az ügyvédi titoktartásra hivatkozva nem nyilatkozik az ügyről."
gudmen
2014. június 25. 19:10
megvan kivel kurvázott lázár jancsika http://kuruc.info/r/6/129624/
Trükkök Százai...
2014. június 25. 18:41
Méltó ellenfelek.
gandras
2014. június 25. 18:35
Kicsit emlékeztet a minisztérium stílusa a napi gazdaságos emberére... Szóval még köszönjük s meg, hogy ugyan késve, de teljesítik az ítéletet. És bár szerintük a bírálat társadalmi munkában, ingyen történt, de itt számolgatnak. Ráadásul eléggé vastagon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!