Abszurdisztán (a Fodor-Fidesz-paktum margójára)

2014. június 06. 14:47

Fodor Gábor? Meglépte azt, amire a pártjának épp annyira van szüksége mint egy fuldoklónak a levegőre – s egy fuldoklót nem érdekli, hogy az a levegő épp friss tavaszi szellő, vagy a pöcegödör felől hozza a szél.

2014. június 06. 14:47
outisz

Tegnap fogadta el a parlamentünk Fodor első törvénymódosítási javaslatát, miszerint a többes ajánlás az önkormányzati választásokon is lépjen életbe. Ez az alapszitu, most még nem kommentálnám, helyette játsszunk egy kicsit. Keressük meg a történet pozitív szereplőjét, rajta pajtások!

Fodor Gábor? Meglépte azt, amire a pártjának épp annyira van szüksége mint egy fuldoklónak a levegőre - s egy fuldoklót nem érdekli, hogy az a levegő épp friss tavaszi szellő, vagy a pöcegödör felől hozza a szél. A dolog egyértelmű üzenete, hogy az MLP nem is számít arra, hogy egyedül képes lenne összeszedni a kellő számú ajánlást - kivéve ha egy polgár több pártot is ajánlhat. (És még abba sem megyek bele, hogy be vannak-e izzítva a fénymásolóik. Ha jóhiszemű leszek, és azt mondom hogy ilyen nincs, a helyzet akkor sem elfogadhatóbb.) Ezzel a lépésével a választók szemében Fodor kőkeményen bepozicionálta a pártját, és nem a erő jó oldalán. De ha csak eddig tartana a sztori, szóra sem lenne érdemes, nyeltünk már le ennél nagyobb darabokat is.

A Fidesz? A jólelkű nagytestvér képében tetszelgő Fidesz meghallotta a legkisebb fivér halk szavát, és jóságosan felé nyújtotta segítő kezét. (Hadd érvényesüljön az ellenzék is. Konszolidációt akartunk? Itt volt, megkaptuk.) Az persze arcpirító, hogy ősszel, ha újabb 100 milliók mennek a kamupártok számláira a Fidesz majd feltartott kezekkel fogja hárítani a felelősséget - nem mi akartuk. De ti szavaztátok meg. És minden egyes pracli, amelyik a igen gombot nyomta, igenis felelős a mi adófizetői millióink elherdálásáért.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!