Önkormányzati törvény: az MSZP az ombudsmanhoz fordul

2014. június 17. 17:42

Az MSZP arra kéri az alapvető jogok biztosát: kezdeményezzen alkotmánybírósági normakontrollt az önkormányzati törvény módosítása miatt. A frakció közvetlenül is kifogást nyújt be az Alkotmánybírósághoz, ha a parlamenti képviselők negyede aláírja a kezdeményezést. A Jobbik is jelezte, hogy mindent megtesznek a módosítás hatálybalépésének megakadályozására.

2014. június 17. 17:42

Az MSZP kezdeményezi az alapvető jogok biztosánál, hogy kérjen alkotmánybírósági felülvizsgálatot az önkormányzati törvény államfő által kedden aláírt módosítása ügyében – tudatta közleményben Lukács Zoltán frakcióvezető-helyettes. Hozzátette: az MSZP frakciója közvetlenül is kifogást nyújt be az Alkotmánybírósághoz, de ehhez a parlamenti képviselők 25 százalékának aláírása is szükséges. Lukács Zoltán hangsúlyozta: Áder Jánosnak az államfői szerep csak egy „üres póz”, államférfi helyett csak egy, „az öltönye alatt narancssárga mezt viselő pártkatona”.

A Jobbik is jelezte: mindent megtesznek, hogy ne léphessen életbe az önkormányzati törvény módosítása. Szilágyi György azt mondta: minden jogi utat végigjárnak, hogy a változás ne lépjen életbe, mert alkotmányellenesnek tartják, a törvény ellentmondásossá teszi a képviselők feladatát, és a Fidesz javára torzít. Hozzátette: jogászaik vizsgálják a lehetséges lépéseket, iránymutatásuk alapján a Jobbik országos elnöksége fog dönteni a folytatásról, ami jelentheti azt is, hogy például az ombudsmanhoz vagy az Alkotmánybírósághoz fordulnak.

A jobbikos politikus szintén nehezményezte, hogy Áder aláírta a törvényt. Mint mondta, bebizonyosodott, hogy Áder János nem tud elvonatkoztatni attól, melyik pártnak a tagja. „Az lenne a feladata, hogy őrködjön afelett, hogy ne lehessen Magyarországon ilyen egypártrendszerre utaló döntéseket hozni, azokat a törvény szintjére emelni” – jelentette ki Szilágyi.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. június 17. 22:06
Jobbik, Maszop két jó barát, együtt iszik, s lopja a hazát.
Zsolt75
2014. június 17. 21:18
Egyúttal sérelmezve az ombudswomanok és az ombudshátezmik hiányát, rögtön ajánlva is párat.
Maci Laci
2014. június 17. 20:54
Tiltakozzunk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Parlament berät über landesweites Verbot Norwegen will keine Bettler mehr Stand: 17.06.2014 07:19 Uhr Betteln verboten - wenn es nach dem norwegischen Parlament geht, könnte das schon bald landesweit gelten. Die Regierung berät über ein entsprechendes Gesetz, das ab Sommer 2015 in Kraft treten soll. A norvégok be akarják a koldulást Norvégiában tiltani ! Egy Uniós országban, az emberek alapvetö jogát ! Tiltakozzunk, hogy diszkriminálják az embereket ! Előbb a saját kecskéjüket kéne jóllakassák, mielőtt a más libását tömik ! Tiltakozzunk ! Föl Norvégia nagykövetsége elé ! Be kell rendelni a nagykövetüket ! Tiltakozzunk ! Norvégia tartsa tisztában az emberi jogokat és az Európai Únió erkölcsi mércéjét ! Szabadságot az embereknek ! Tiltakozzunk ! http://www.pi-news.net/2014/06/norwegen-verbietet-betteln/
states
2014. június 17. 18:56
Mint a Bourbonok. Nem tanultak abból semmit, hogy nem a választójogi törvényekkel kell foglalkozni a választások helyett, mert akkor az bukta. Nem is lehet más, mert a választót csak az érdekli, hogy az győz-e, aki több szavazatot kap. Márpedig az. Minden egyéb hablaty kategória.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!