Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Jogerősen elítélték Zagyva Gyulát

2014. június 20. 12:31

Az ATV arról ír: az elsőfokú elmarasztaló határozatot megerősítve, az ítélet súlyosbításáról döntött a másodfokú bíróság abban a perben, amelyet újságírók fenyegetése miatt indítottak Zagyva Gyula korábbi jobbikos parlamenti képviselő és társa ellen.

2014. június 20. 12:31

Az ATV beszámol arról, jogerős ítélet született Zagyva Gyula korábbi jobbikos parlamenti képviselő, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke és Incze Béla, a HVIM másik vezetője ellen. Zagyva 300 ezer, Incze 120 ezer forintos pénzbüntetésben részesült. Ha nem fizetnek, fogházbüntetés jöhet.

Zagyva és Incze 2010-ben a HVIM által szervezett Magyar Sziget nevű rendezvényen életveszélyesen megfenyegették a Hetek című hetilap két munkatársát. Az esetből feljelentés született, a Központi Nyomozó Főügyészség kétrendbeli, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve, társtettesként elkövetett zaklatás vétsége miatt vádat emelt Zagyva és Incze ellen. A pénteki ítélethirdetésben a másodfokú bíróság súlyosbító körülménynek minősítette, hogy Zagyva országgyűlési képviselőként és egy társadalmi szervezet tiszteletbeli elnökeként követte el a cselekményt – írja az ATV.

Zagyva az ítélet után panaszkodott, hogy amióta nem a Jobbik frakció tagja (2014. május), nincs munkája és nincs bevétele sem.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. június 20. 21:15
Gyula tiszta gyagya, mert zagyva az agya! :D
kurbitalis
2014. június 20. 21:07
A kamerát lefejelő Verest is elítélték?! https://www.youtube.com/watch?v=-bZ1rKhsDO8
Ángyán Páván
2014. június 20. 18:42
2011. november 25-én az egyetemi jogászbálon a képviselő molesztálni próbált egy 19 éves lányt, akinek fiú­testvéreivel az épületben és az utcán is összeverekedett. Keresztúri először tagadta a vádakat, majd „nem emlékezett”, végül elismerte a tettét, ami a „lelkiismeretére nehezedő nyomás” mellett talán annak is köszönhető, hogy mind az épület, mind annak környéke teljesen be van kamerázva. Az elsőfokú bíróság tavaly decemberben a fiútestvéreket társtettességben elkövetett garázdaság bűntette miatt egy éves időtartamra próbára bocsátotta, míg a városatya 4 hónap felfüggesztettet kapott. Előbbiek elfogadták a döntést, Keresztúri Farkas Csaba és védője azonban fellebbezett a büntetés enyhítéséért. A múlt héten kimondott jogerős ítéletben a rá kiszabott büntetési tétel emelkedett fél évvel. Keresztúri több kulcsfontosságú bizottsági helyet is kapott: elnöke lett a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságnak, alelnöke a Pénzügyi Bizottságnak és tagja a Vagyongazdálkodási Bizottságnak. A jobbikos üstökössel kiegészült határozatképes jobboldali többség csökkentette a polgármester jogköreit, és vele szemben növelni igyekezett a bizottságok szerepét. Keresztúri emellett több önkormányzati cég felügyelőbizottságába is bekerült: tagja lett az IKV és a Hőszolgáltató Kft. tevékenységét felügyelő grémiumnak is. A városatya eközben egyre magabiztosabb lett. Városi pletykák szerint többször előfordult, hogy Keresztúri nyilvános helyeken, kávézókban magából kikelve ordította le a személyzetet, mondván: „nem tudod, ki vagyok?!” Egy alkalommal pedig önkormányzati képviselőként szignózott hivatalos levélben kért tájékoztatást egy konkrét ügyben az Ifjúsági Ház aktuális vezetőjétől, arra hivatkozva, hogy ő a tulajdonos önkormányzat képviselője. Időközben a korábban a testvére által tulajdonolt és a panelprogramban is érdekelt Dél-Konstrukt Kft. nyerte el a Szegedi Nemzeti Színház fűtésrekonstrukciójának kivitelezési munkálatait. Lapunk úgy tudja, a pályázati feltételek a tendereztetés során többször módosultak… Azóta hívják Szeged-szerte „biznisznáci”-nak a most távozni kényszerült képviselőt. Keresztúri nyilatkozatban mondott le: (…) „sajnálom, ha magánéleti botlásom bármilyen negatív fényt vet a Jobbikra”. A lemondása napján épp Szegeden tartózkodó Novák Előd is védelmébe vette a jobbikos politikust, mondván: külön kell választani a magánéleti botlásokat azon politikusi magatartásoktól http://hetek.hu/belfold/201311/jobbik_drama_szegeden He?
Ángyán Páván
2014. június 20. 18:35
Van egyáltalán büntetlen jobbikos?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!