Gulyás: A reklámadó a kereskedelmi tévék „egészségügyi termékadója”

2014. június 10. 09:13

Gulyás Gergely a köztévé reggeli műsorában elmondta, hogy az önkormányzati törvényről kedden szavaz a parlament, a rendkívüli ülésszak pedig július 4-ig fog tartani. Addig döntenek a reklámadóról is, amiről azt mondta: a két kereskedelmi televízió „nagy társadalmi károkat okoz”, ezért a reklámadót e médiumok „egészségügyi termékadójának” tekinti.

2014. június 10. 09:13

Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke szerint július 4-én véget érhet a parlament nyári rendkívüli törvényhozási időszaka. A képviselő kedden az M1 Ma reggel című műsorában elmondta: az önkormányzati törvényről már kedden szavaznak a képviselők, s még a héten születhet döntés a reklámadóról, amelynek kidolgozását hosszas háttértanulmányok előzték. Gulyás Gergely úgy értékeli, a két kereskedelmi televízió „nagy társadalmi károkat okoz”, ezért a reklámadót e médiumok „egészségügyi termékadójának” tekinti.

A fideszes politikus a műsorban elmondta: az egyes tárcák vidékre költözésének ötlete abból fakad, hogy Budapest szerepe az ország életében és a központi közigazgatásban nemcsak döntő, hanem szinte kizárólagos. Hogy ez jó vagy rossz, azon lehet vitatkozni, általában azt mondják, „ez talán eltúlzott” – jegyezte meg, rámutatva: Budapesten 1,8 millió, Pest megyével együtt 3 millió ember él és dolgozik ebben a térségben, rajtuk kívül még 7 millióan élnek az országban.

Hogy a költözés megvalósítható-e miniszteri szinten, az majd kiderül, jelenleg várják a vizsgálatok eredményét, végleges döntés még nincs – mondta Gulyás Gergely.

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
august
2014. június 10. 21:20
Újra vicces helyteteket produkál az ellenzéki média és propaganda, olyat, amikor a kígyó a saját farkába harap.. Ugyanis a 16% adóra kampányt építettek, igazságtalan, diszkriminatív, épp a szagényeket lehetetleníti el, és egyébként fizessenek a gazdagok, a gazdagabbak, több sávval. A reklámadó sávos összeghatárait mivel támadják? Igazságtalan, ellehetetlenít, 'ménem egyforma kulccsal fizet mindenki.. Különben is egy céget érint csak, és médiaadónak hívják... 'Jajjajjaj, oda a sajtószabaccság európa segíccs
=nessuno=
2014. június 10. 19:01
Ti beszéltek népbutításról?? Fő bajotok, hogy nem mindenki papucsállatka szintjén létezik még...Amit a tetves közmédiára költetek közpénzből, az felháborító. Nem vagytok képesek normális tartalmat szolgáltatni, mert elszórjátok azt a szekérnyi pénzt a semmibe. Egy dolog, hogy a hírműsoraitok a legutolsó goebbelsi propagandát követik, de legalább értékes, nézhető filmeket vennétek. Már azt is megszoktam, hogy másnap ugyanazt a filmet megnézhetem megint. Ennyi erővel lehetne minden másnap adásszünet.
bigyomail
2014. június 10. 13:30
MI az a nagyon fontos gazdasági érdek, ami miatt soron kívül kell ezt bevezetni? Mi az, ami miatt ma kell és nem ér rá mondjuk a jövő hónapban?
Pinter68
2014. június 10. 11:49
"ezért a reklámadót e médiumok „egészségügyi termékadójának” tekinti." Vagyis leszarják, hogy ezt fogyasztják az emberek. De ha már így van, akkor legalább jöjjön belőle lóvé. Én sajnos továbbra sem értem azt az összefüggést, hogy miért lesznek kevésbé "károsak" ezek a műsorok vagy csatornák, attól hogy megadóztatják őket? A cigi sem lesz kevésbé káros azért, mert jövedéki adót tartalmaz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!