Csak az „állampolgári aktivitást erősítettek” a norvég pénzekből

2014. június 26. 09:53

Gulyás Márton szerint semmi rendkívüli nincs abban, hogy a norvég pénzeket a Lázár-ellenes tüntetésre is felhasználták. És még sok más tüntetésre is.

2014. június 26. 09:53

Gulyás Márton szerint pontosan erre adták a norvégok a pénzt. Arra a riporteri felvetésre, hogy a pályázatukban workshopok, viták, szemináriumok rendezése szerepelt, nem pedig tömegdemonstrációk szervezése, azt mondta, hogy ez nem igaz, mert demonstrációk lehetőségét is beleírták a pályázatba. Szerinte a civil szféra feladata, hogy a mindenkori kormánnyal szemben kritikus legyen.

A beszélgetésből az is kiderül, hogy más, korábbi tüntetések szervezésére is felhasználták a Norvég Civil Alap támogatásait: többek között a német megszállás emlékműve elleni, illetve a NAV-mutyi kapcsán tartott demonstrációkra. Ezt nyíltan vállalták eddig is – mondta Gulyás. Azért nem állnak a Kehi vizsgálat elébe, mert ezek e pénzek nem folynak át a magyar államháztartáson – tette hozzá. Arra a riporteri felvetésre, hogy a törvény szerint a Kehi ettől függetlenül is ellenőrzésre jogosult akkor is, ha a pénz nem képezi a költségvetés részét, Gulyás azt mondta: menjen akkor a Kehi a bíróságra, mert ez egy jogállamban így működik, ha a feleknek eltérő a jogértelmezése.

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jabotinsky
2014. június 28. 20:29
MEG VOLT A SHABBAT KIMENETELE, most meg itt az én bejövetelem megismételt véleményemmel együtt! KI EZ? Jobb lenne, ha ezek a "Gulyás-féle" magyarországi ifjú zsidó zelóták, inkább izraeli zsidó nemzetállamukat gyarapítanák hasznos munkájukkal és nem itt Magyarországon kevernék a szart, úgy, hogy arra saját etnikai és történelmi eredet és sorsközösségükön kívül senki nem tart igényt. Sőt, ezt a beteges diaszpórabeli nonkonformizmust és destruktivitást, amelyet "a liberalizmus" hamis zászlaja alatt idegen pénzeken véghezvisznek, minden hazáját és a többség akaratát tiszteletben tartó magyar ember elutasítja. Ha ez a "Gulyás-féle bagázs" Izraelben a palesztinai arabok mellett rendezne tüntetéseket, vagy az izraeli kormány, ilyen vagy olyan politikája ellen úgy, hogy a Knesset előtt balhéznának, és ezért rákérdezne egy izraeli állami szerv vagy a MOSSAD, hogy mindezt a balhézást miből finanszírozzák? Akkor ez a fostalicska ott is így válaszolna? Nem! Ott befogná a pofáját és kussolna, mert a saját etnikai és vallási valamint történelmi eredet és sorsközösségén belül nem lennének destruktívak, nonkonformisták. Ezzel a mocskolódásukkal, felforgató kirakatbotrányaikkal csak a magyarországi "galutot" okádják tele. Nem jutottak el ahhoz a felismeréshez, amit már Herzl Tivadar az "Altneuland" https://openlibrary.org/books/OL23271804M/Altneuland című művében (régiúj országban) is megfogalmazott —sok más zsidó nacionalistával és patriótával együtt— "a zsidó nép csak ősei földjén születhet újjá." A "Gulyás-féle urbánus ifjú zsidó zelótáknak ideje ráébredniük arra, hogy ők, mint a magyarországi zsidó diaszpóra ifjú "liberális" hangoskodói nem a világegyetem teleologikus szerkezetében számukra kijelölt helyen, Erec Jiszráélben, hanem idegen környezetben élnek és ezért frusztráltak. IDEJE LENNE EZEN VÁLTOZTATNI! A változtatást, mindenki nagy örömére alijázásnak hívják!
Jabotinsky
2014. június 27. 02:31
Jobb lenne, ha ezek a "Gulyás-féle" magyarországi ifjú zsidó zelóták, inkább izraeli zsidó nemzetállamukat gyarapítanák hasznos munkájukkal és nem itt Magyarországon kevernék a szart, úgy, hogy arra saját etnikai és történelmi eredet és sorsközösségükön kívül senki nem tart igényt. Sőt, ezt a beteges diaszpórabeli nonkonformizmust és destruktivitást, amelyet "a liberalizmus" hamis zászlaja alatt idegen pénzeken véghezvisznek, minden hazáját és a többség akaratát tiszteletben tartó magyar ember elutasítja.
Ouroboros
2014. június 26. 23:52
Ez megvolt? Jabba nertárs berágott valamiért: http://cink.hu/a-fideszes-milliardos-kiposztolta-szerinte-kivel-utaz-1596330002
Tintamin
2014. június 26. 23:29
Az arogáns, gátlástalan, tahó, gerinctelen, tolvaj kormányzati politika megtestesítője aktuálisan Lázár János. Mivel neki az a dolga, hogy suttyó legyen, ellene kell tüntetni elsősorban, hisz ő az, aki a haverokkal-haveroknak írat törvényt, 2milliós "titkos" luxusutazásokon vesz részt közpénzen, és egyéb nyalánkságokat művel. A pökhendiség csúcsát hozza ez a gyökér elvtárs. Aki nem okádik a látványától - és attól amit mond - azzal komoly gondok vannak. Nem ideológiailag - mert az Lázárnak (és Orbánnak már régóta) nincs - hanem emberileg. Az elmúlt négy év mellett egyszerűen képtelenség pozitív módon érvelni. Nincs olyan rendszer, amiben ez a mocsok, ami eddig történt, megáll. Na és ennek a szarnak a tisztára mosásához sajnos kevés a norvégok pénze, de ahhoz, hogy a szarszag eljusson azokhoz is, akik csipesszel az orrukon járnak, talán elég lehet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!