Az LMP szerint a Fideszt nem zavarják a offshore-lovagok

2014. június 10. 13:18

Nem vette tárgysorozatba a parlament az LMP törvényjavaslatát, mely alapján kizárhatnák az offshore-hátterű cégeket a közpénzek felhasználásából. Schiffer András szerint azért, mert a Fidesznek nem érdeke, hogy a magyar gazdaságban a közpénzek környékéről „eltűnjenek az offshore-lovagok”.

2014. június 10. 13:18

Az LMP szerint a Fidesznek nem érdeke, hogy a magyar gazdaságban a közpénzek környékéről „eltűnjenek az offshore-lovagok”. Schiffer András frakcióvezető azt követően beszélt erről újságíróknak, hogy az Országgyűlés gazdasági bizottsága keddi ülésén elutasította azon törvényjavaslatuk tárgysorozatba vételét, amellyel azt kívánták elérni, hogy az offshore vállalkozásokat kizárják a közpénzek felhasználásából.

Az LMP társelnöke emlékeztetett: indítványuk megtiltaná az állami, önkormányzati szerveknek, köztulajdonban lévő cégeknek, hogy offshore vállalatokkal szerződjenek, illetve, hogy ilyen cégek uniós támogatást kaphassanak. A köztulajdonban lévő cégek szerződései csak akkor léphetnének életbe, ha azokat nyilvánosságra hozzák.

A törvényjavaslat célja a Magyarországra a rendszerváltás idején „ráállított pénzszivattyú” elzárása, illetve az, hogy a nyilvánosság fékezze a korrupciót - összegzett Schiffer András, aki szerint a rendszerváltás óta a magyar államadósság két és félszeresét pumpálták ki offshore paradicsomokba.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stadionban láttalak meg
2014. június 10. 16:02
Az volt az indok hogy a zemberek a családjuk elelmiszerpénzét dobálják a gépekbe, ami részben valóban igaz Viszont akkor miért van az hogy a Széchenyi téren lévő Tropicana Casinóban is, amely tavaly igazán sok embert ejtett bűvöletbe az eredményei alapján. A 2011-es 2 milliárd és a 2012-es 2,8 milliárd forint után tavaly 7,2 milliárd forintos forgalmat ért el a kaszinó. Ez a szép bevétel nem független attól, hogy a játékgépek 2012-es betiltása után Budapesten mindössze két kaszinó maradt.
Stadionban láttalak meg
2014. június 10. 16:00
A Fizess ebben SEM különb gyurcsányiéknál Értelmes ember számára már rég nyilvánvaló hogy egy tőről fakadnak Pont most támogatná amikor a offshore lovag Andy Vajnának adott 3 vagy 5 kaszinót, azután hogy betiltatta a kocsmákban a játékgépeket, több 10 ezer ember bevételét vette el
S0ma
2014. június 10. 14:53
"Az LMP társelnöke emlékeztetett: indítványuk megtiltaná az állami, önkormányzati szerveknek, köztulajdonban lévő cégeknek, hogy offshore vállalatokkal szerződjenek, illetve, hogy ilyen cégek uniós támogatást kaphassanak. A köztulajdonban lévő cégek szerződései csak akkor léphetnének életbe, ha azokat nyilvánosságra hozzák." --- Innen el kellene odáig jutni, hogy ki kell farolni az Unióból! Ugyanis: Az onnan jövő pénzek nagy része csakis ilyen cégeknél landolhat!
kamasuka
2014. június 10. 14:34
Dehogynem! http://atlatszo.hu/2013/11/26/lmp-penztarnok-cege-is-nyert-volna-a-felfuggesztett-naperomutenderen/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!