A civilek és a sajtószabadság mellett tüntettek Budapesten

2014. június 10. 07:11

Hétfő este pár ezer ember tüntetett a Kossuth téren a civil szervezetek és a sajtószabadság mellett, illetve Lázár János és tevékenysége ellen. A tüntetők végül átvonultak Budára a Magyar Telekom székházához.

2014. június 10. 07:11

Ki az a Lázár János?” – ez volt a hétfő esti Kossuth téri tüntetés fő kérdése. A tüntetők a reklámadó ellen, valamint a civil szervezetek és az Origo újságírói mellett álltak ki. A három ügyet Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter személye köti össze: sajtóinformációk szerint ő felelős Sáling Gergő Origo-főszerkesztő menesztéséért, valamint a Norvég Civil Alappal kapcsolatos ügyek is körülötte összpontosultak, de a relámadóról is volt egy-két szava.

A tüntetésen beszédet mondott Ferencz Gábor, a Vastagbőr és az Átlátszó bloggere, a civil szervezetek képviseletében Lóránd Zsófia (NANE) és Hammer Ferenc médiakutató. A műsorvezetésről a Gulyás Márton (Humán Platform) és Papp Réka Kinga (ex-4K!, többek között) gondoskodott. Gulyás a tüntetés elején például felhívta a Magyar Telekom ügyfélszolgálatát és bejelentette, hogy lemondja előfizetését. Papp Réka Kinga pedig azt kérdezte: kicsoda Lázár János? Szerinte például első sorban „az alkalmazottunk”.

A beszédek végeztével a kissé megfogyatkozott tömeg átvonult a Magyar Telekom Krisztina körúti székházához, ahol Schönberger Ádám aktivista tartott beszédet.

 

(Fotó: VS.hu / Hirling Bálint)

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Droite
2014. június 10. 14:05
Szerintem vegyuk be a konyvbe csupa kis betuvel. lazar janos
berzsian56
2014. június 10. 13:14
Én Lázár helyében, akit mellesleg nem különösebben kedvelek,megvakargatnám a liberális alapítványok költségvetését. Nem lennék meglepve ,ha sokmilliárdos síbolást, pénzszszórást találnék. Azon sem csodálkoznék ,ha a befizetett egymilliárdos támogatásnak alig husz százaléka jut el a címzettekhez. Láttunk már rá példát eleget, csak azt nem, hogy ez ellen tüntetéseket szerveztek volna liberálisék. Maguk alatt ők sem vághatják a fát. Legkevesebb nyolcvan-százmilliárdot takarítana meg a költségvetés egy ilyen számonkérésen. Tisztán, csont nélkül.
gross
2014. június 10. 11:08
Nem kell egyetérteni velük. De az, hogy részt vesznek a közéletben, demonstrálnak, hallatják a hangukat, az rendben van. A demokrácia akkor erősödik meg, ha mindenki természetesnek érzi, hogy bármikor kimehet és elmondhatja a politikusoknak, hogy mi nem tetszik neki.
Vlagyimir
2014. június 10. 10:51
Ha az RTL-nek van egy csepp vér a pucájában, akkor nem adja fel, hanem csak azért is nyomatja az ellenpropagandát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!