Meghosszabbíthatják a kilakoltatási moratóriumot

2014. május 12. 09:25

Ha a képviselők négyötöde hozzájárul a házszabály módosításához, akkor hétfőn meghosszabbíthatja a kilakoltatási moratóriumot a parlament. A javaslat szerint a moratóriumnak nem lenne végső időpontja, addig tartana, amíg megszületik a devizahitelesek helyzetét rendező jogszabály.

2014. május 12. 09:25

A Ház ülése hétfőn 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, ezt azonban nem követi a megszokott interpellációs blokk, a frakciók megállapodása alapján ugyanis a képviselők csak az új kormány felállása után kérdezhetik a kabinet tagjait.

A parlamentnek a napirend elfogadásakor arról kell döntenie, hozzájárul-e az új házszabálytól való eltéréshez és már hétfőn lehetővé teszi-e a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását. A határozati rendtől való  eltéréshez a képviselők négyötödének szavazata szükséges. Ha az Országgyűlés eltér a házszabálytól, akkor a kormánypárti javaslat általános és részletes vitáját is megtartják hétfőn. A képviselők ebben az esetben a benyújtott módosító indítványokat most először már az újonnan létrehozott törvényalkotási bizottságban vitathatják meg a zárószavazás előtt.

Ezzel szemben a javaslat házszabály szerinti tárgyalása esetén a jövő héten csak az általános vitát tarthatják meg. A kormánypárti indítvány alapján a devizahitelesek megsegítését szolgáló kilakoltatási moratóriumnak ezúttal nem lesz végső időpontja, egészen addig tart majd, amíg a devizahitelesek helyzetét rendező jogszabály megszületik.

Az Országgyűlés honlapján elérhető előzetes napirendi javaslat szerint a mai ülésnapon nem szerepel más javaslat tárgyalása.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Simlicska Gordon
2014. május 12. 13:48
http://www.civilkontroll.com/kosa-a-deviza-hitel-az-emberek-becsapasan-alapul-meg-kell-szuntetni/ Róna Péter és a többiek már évek óta mondják ezt Jobb későn mint soha
Simlicska Gordon
2014. május 12. 13:47
Kósa érdekes már kimondja az igazat KÓSA: A “DEVIZA”-”HITEL” AZ EMBEREK BECSAPÁSÁN ALAPUL! MEG KELL SZÜNTETNI! A Fidesz a devizahitelek megszüntetésére törekszik Az a cél, hogy a devizahitelt, amely egy rossz termék és az emberek becsapásán alapul, megszüntessék – fogalmazott a Fidesz alelnöke Az Estében.
Simlicska Gordon
2014. május 12. 13:45
Eddig még "csak" a horvát, a román, a lengyel és a szerb bíróság mondta ki hogy ezek semmi küzük sincs devizához Lehet hogy ott nem hazaárulók ülnek a bíróságokon? - lásd kúria
Simlicska Gordon
2014. május 12. 13:44
Csigorin "De mi lesz a megoldas a hitelre??" Már sokszor sok szakértő elmondta hogy ez nem hitel Hanem hitelnek álcázott tőzsdei kockázati hitelbefektetés -swap ügylet a bűnöző bankok részéről
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!