„Láttál már cigánytelepet?”

2014. május 05. 08:55

A BAGázs Közhasznú Egyesület videójában a cigánytelepen élők arról beszélnek: vannak ötleteik, hogyan segítsenek magukon.

2014. május 05. 08:55

A BAGázs Közhasznú Egyesület négy éve dolgozik a Bag melletti cigánytelepen: munkavállalókkal és önkéntesekkel folytatnak a helyiekkel közös projekteket. A videóban elmondják, hogy szegénységen és bűnözésen kívül még sok minden más is van egy cigánytelepen.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2014. május 05. 20:41
Az első cigányfalu 1981-ben. Érdemes megnézni és keresni az okokat, ami a mai helyzethez vezetett. https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=q7DW2yjkujU
thymian
2014. május 05. 20:21
Láttam. :( Miskolci lévén nem is egyet. :( Egyet lebontottak, átköltöztették őket korábban magyarok által lakott részekre és azokból is cigánytelep lett, mint a Szondi telepből, a számozott utcákból, Lyukóból. Biztos a magyarok hibája. ;-) Gyerekkoromban sok cigány családot ismertem abból rétegből, amelyik feltörekedett. Nem is volt 1-2 gyereknél több náluk. Azt hiszem, azok azért tudtak tisztességesen élni, mert saját erejükből, akaratukból érték el amit elértek, mert akkor még nem volt pozitív diszkrimináció. Ugyanakkor később -a '70-es években- megfigyelhető volt az a rétege a cigányságnak, amelyiket beköltöztettek vidékről a putri sorokról, na ezek voltak, akiknek betonból kellett még a budit is építeni, mert mindent elhordtak. Aki csak az állami segítségre épít és maga nem hajlandó a saját sorsáért tenni, csak követelőzik és másokra mutogat, az sohasem fog integrálódni, hiába fogják a világ összes pénzét bele invesztálni.
Antifasiszta_Légió
2014. május 05. 18:59
Tetszetős a videó, de azt tudni kell hogy a cigányok nem csak "cigánytelepeken" élnek, hanem olykor palotákban, milliomos körülmények között. Én mozogtam köztük 1 darabig, sok magyar nincs is tisztában vele hogy kik is azok a cigányok/romák valójában, és ezt nem negatív értelemben mondom. nekem az a meglátásom hogy nagyon túl van dimenzionálva az úgynevezett "cigánybűnözés" persze azt értem hogy vannak akik eböl élnek...
grad
2014. május 05. 14:09
Adtam egy lájkot, de azt hittem, konkrétumokat fogok hallani. Így tényleg csak amolyan jogvédő reklámfilmnek tűnik. De hajrá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!