Harmadszor lesz miniszterelnök Orbán Viktor

2014. május 10. 07:49

Szombaton délután 3 órakor kezdődik az a parlamenti ülés, amelyen miniszterelnökké választhatják Orbán Viktort. Az alkalomból, az üléssel egy időben a Fidesz-KDNP nagygyűlésre várja szimpatizánsait a Kossuth térre.

2014. május 10. 07:49

Az Országgyűlés mai ülésén Áder János köztársasági elnök javaslatára ismét kormányfővé választhatja Orbán Viktort, az áprilisi országgyűlési választáson kétharmados parlamenti többséget szerző Fidesz-KDNP miniszterelnök-jelöltjét.

A Ház ülése 15 órakor kezdődik és a frakciók megegyezése alapján sem napirend előtti felszólalásokra, sem az interpellációs blokkra nem kerül sor ezúttal. A képviselők így kizárólag a miniszterelnök megválasztásáról döntenek, amihez az Országgyűlés több mint felének szavazata szükséges. Az eredményes szavazást a Himnusz eléneklése, majd a miniszterelnök felszólalása követi. Orbán Viktor megválasztása esetén azonnal elfoglalhatja megújított hivatalát, míg új kormánya várhatóan csak június elején állhat fel.

Az Országgyűlés 2010-ben május 29-én választotta másodjára miniszterelnökké Orbán Viktort, a képviselők akkor még a kormány összetételéről és programjáról is szavaztak.

A kormányfő megválasztásával egy időben, szintén délután 3 órától várja szimpatizánsait a Kossuth térre a Fidesz-KDNP. A nagygyűlésen felszólal Orbán Viktor, Semjén Zsolt és Szájer József is.

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2014. május 10. 13:52
Egy felemelő élményt nyújtó szép eseményre készülök. Sajnos csak messziről kísérhetem figyelemmel, de innen is jó egészséget és eredményes munkát kívánok a miniszterelnökünknek. Hajrá magyarok!!!!
kukagyerek
2014. május 10. 13:49
Minden népnek olyan kormánya van, mint amilyet megérdemel. Szégyen, hogy ez a nép nem tud a sajátjaiból kiállítani egy parlamentet és egy valóban magyar kormányt! Sülhet a pofánkról a bőr, unokáink és dédunokáink előtt!
locsaba
2014. május 10. 13:35
ezek a bolsevikok olyan hüjék, hogy teljesen fölösleges velük bármilyen formában foglalkozni.
sobrk
2014. május 10. 12:37
...epét hánytok a mai napon, nem csodálom, siralmas a helyzetetek elvtársak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!