Gyurcsány: Aki a DK-ra szavaz, tudja mire szavaz

2014. május 22. 22:00

Nem váltogatom aszerint a véleményemet, hogy éppen kinek mi teszik, ezért a szavazóink tudhatják, hogy a Demokratikus Koalíció mit fog képviselni – mondta el Gyurcsány Ferenc a DK elnöke, aki szerint pártjában van erő és kitartás.

2014. május 22. 22:00

Gyurcsány Ferenc szerint aki a Demokratikus Koalícióra (DK) szavaz a vasárnapi európai parlamenti (EP-) választáson, az évekre előre tudhatja, hogy mire szavaz. A párt elnöke csütörtökön egy szegedi utcai lakossági fórumon azt mondta: aki a DK-ra szavaz, pontosan tudhatja, hogy a párt mit fog képviselni három vagy négy év múlva. „Kikiálthatnak engem hazaárulónak, akkor is ugyanazt fogom mondani a fő kérdésekben, mert nem aszerint váltogatom a véleményemet, hogy éppen kinek mi tetszik” – tette hozzá. A szavazó emellett tudhatja, hogy a pártban van erő, kitartás, és nem lehet rá nyomást gyakorolni. „Szerintem ez a politika legjobb erénye, és ezt az erényt most itt látom nálunk” – mondta. 

A politikus a baloldal egy részének hiányosságairól is beszélt, szerinte „ha valami hiányzik a baloldal egy részéből, sokszor éppen az állhatatosság és a kitartás”. Gyurcsány Ferenc mintegy 250 ember előtt szólt az uniós létről, annak fontosságáról, az Európai Egyesült Államok jelentőségéről, a szövetségesek megtartásáról és kereséséről, az együttműködésről.

A hazai politikára utalva hangsúlyozta: sokan szeretnék, hogy a baloldali pártok egymásnak essenek. Ezzel szemben az igazi ellenfelek nem a baloldalon vannak, ezért nem szabad megengedni, hogy a baloldalt a legfontosabb kérdésekben egymással szembefordítsák. „Az a kormány és a Fidesz érdekeit szolgálja, ha az MSZP, az Együtt vagy mi egymással vitatkozunk. Én nem őket akarom legyőzni, én Orbán Viktort akarom legyőzni, és pontosan tudom, hogy az ő érdekeit szolgálja, hogy az időnket, az energiánkat arra fecséreljük, hogy egymással vitatkozunk, versengünk” – mondta Gyurcsány Ferenc.

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szeberenyi
2014. május 23. 19:47
A szöveg a szegedi fórumról szól, de a kép Kecskeméten készült. Ott (Kecskeméten) 50-70 fős hallgatóság volt kíváncsi Ferire. Biztos volt 10-15 "katasztrófa turista" is, úgyhogy az alföldi megyeszékhelyen 40-50 főt tud megmozgatni a volt kormányfő.
pkarcsi
2014. május 23. 16:57
Persze,hogy tudja:tömegbe lövetésre!
fehereszter001
2014. május 23. 13:04
A hazugságokra :D de amúgy nem mindegy? Már lejárt lemez ez a DK.....
blaupanter
2014. május 23. 11:11
Francuz.Valo igaz aki a dinkara szavaz az tudja,hogy egy velejeig hazug emberre es tarsaira szavaz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!