Eladta az V. kerületi önkormányzat a Párisi Udvart

2014. május 09. 16:48

Az arab tulajdonú Párizs Property Kft. 2,1 milliárd forintért veheti meg a műemlék épületet.

2014. május 09. 16:48

Zárt ülésen döntött a Párisi Udvar eladásáról csütörtökön az V. kerületi önkormányzat közgyűlése. A Ferenciek terén álló műemlék épületet 2,1 milliárd forintért a Párizs Property Kft. veheti meg – írja a Város Szíve blog.

A blog szerint a cégről annyit tudni, hogy februárban, hat nappal az épület értékesítésre kiírt pályázat megjelenése után jegyezték be 500 ezer forint törzstőkével, az alapító egy Belize-i offshore cég volt. Ezt követően kb. kéthetente változtak a tulajdonosi adatok. Az ajánlattételi határidő lejárta előtt két héttel két arab nevű magánszemély lett a tulajdonos, a törzstőkét pedig felemelték 3 millió forintra. Később az egyik magánszemélyt törölték, így most már csak Ayesh-Majdi Helmi Rida a tulajdonos, a céget az ő Marina-parti lakásába jegyezték be.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trendo
2014. május 12. 06:19
Hej, de ízes off-shore-lovagozás folyt még a csapból is pár éve! De aztán jött a Fidesz, és azóta volt/nincs ilyesmi! :) "Magyarország aranybánya, aki nem lop, majd megbánja!"
liberálzöld.
2014. május 10. 08:36
Nagy üzlet. A Columbo szobrot mikor adják el valami Arabnak?
császár
2014. május 10. 08:02
Hajdanvolt beruházó koromban, a kivitelező, vállalkozó, és általában minden szerződéses partner kiválasztásánál elsőrendű szempont volt a megbízhatóság és a későbbi esetleges kártérítés garancia stb. behajthatósága. Az off-shore alakulatok esetében, erre semmiféle biztosíték nincs. Érdekes, hogy pontosan az állami gyakorlatban milyen könnyedén átugorják ezt a követelményt.
ottapont
2014. május 09. 22:25
Megnéztem a neten, nagyon szép, ennyi pénzért ingyen volt. Hasonlít a nagyváradi Fekete Sas Palotára, bár az nem ennyire impozáns.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!