DK: Miből fizeti vissza Lázár a kétmilliót?

2014. május 28. 15:13

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Lázár Jánossal szemben a Demokratikus Koalíció annak tisztázására, hogy a fideszes politikus miből akarja visszafizetni kétmillió forintnyi, külföldi utazásaival kapcsolatos költségtérítését. Hivatalos vagyonnyilatkozata szerint ugyanis nincs ennyi pénze.

2014. május 28. 15:13

A DK közleményben tudatta, hogy vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeznek Lázár Jánossal szemben. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár az után ajánlotta fel kétmillió forint költségtérítés visszafizetését, hogy az Origo arról írt: három külföldi utazása sotán összesen hét nap alatt kétmillió forintot költött Lázár szállásra – közpénzből.

A DK azt akarja megtudni, hogy miből akarja Lázár visszafizetni a kétmillió forint költségtérítést, ugyanis a hivatalos vagyonnyilatkozata szerint nincs ennyi pénze a fideszes politikusnak. A párt ezért vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Lázár Jánossal szemben – áll a Gréczy Zsolt által jegyzett közleményben. 

Gréczy szerint Lázár János „nem mentesülhet ezzel a gesztussal a hűtlen kezelés gyanúja alól, ha netán magáncélú utazását tüntette fel hivatalos útnak”. A DK szóvivője feltette a kérdést: „Ha minden rendben volt az utazás körül, miért akarja a költségtérítést visszafizetni?” A DK azt követeli, hogy a Miniszterelnökség hozza nyilvánosságra a részletes adatokat, hol, mire és miért kellett a költségvetésnek az államtitkár számára kétmillió forintos szállásköltséget fizetnie.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2014. május 29. 11:46
Köhög a bolha:)
liberálzöld.
2014. május 28. 21:20
Hát a Norvég alapból biztosan nem. "Norvégia: a Kehi nem ellenőrizheti a Norvég Civil Alapot Nincs benne magyar pénz, így Magyarország nem vizsgálhatja - írták a norvégok Lázár Jánosnak."
kukagyerek
2014. május 28. 19:50
"DK: Miből fizeti vissza Lázár a kétmilliót?" ............. Elad 3000 fácánt!
Góg és Magóg fia
2014. május 28. 19:16
Én nem értem Lézer miért fizet ilyen pánikszerűen. Miért nem küzd inkább az igazáért. Nyilván szeretné ugrani a témát. Vajon miért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!